Koronarokotuksen tehosterokotuksen aikaistaminen on mahdollista

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
20.7.2021 klo 13.14

Voit varata ajan tehosterokotukseen aikavälille, joka on aikaisintaan 8 viikkoa tai viimeistään 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Ensimmäisen rokotuksen jälkeinen tehosterokote kannattaa silti mieluiten ottaa noin 12 viikon aikavälillä. Suositus perustuu siihen, että pidemmän rokotusvälin on osoitettu parantavan rokotuksen tehoa ja suojan kestoa. 

Pyydämme ottamaan huomioon, että tehosterokotteen saajia on Espoossa erittäin paljon. Tehosterokotuksen ajankohdan muuttamiseen on tarjolla rajallinen määrä aikoja. 

Jos haluat muuttaa tehosterokotuksesi ajankohtaa: 

  • Saat vaihdettua ajan helpoiten sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä osoitteessa koronarokotusaika.fi. Sivuilla on ohje, miten varatun ajan voi siirtää.  

    • Valitettavasti ajanvarausjärjestelmän teknisistä rajoitteista johtuen aikaa ei pysty siirtämään toiseen rokotuspisteeseen eikä edes toiselle tiimille saman rokotuspisteen sisällä. Toivomme, että valitset jonkin tarjolla olevista ajoista tai vaihtoehtoisesti palaat myöhemmin katsomaan, onko sinulle vapautunut uusia aikoja.  

    • Vapaat rokotusajat päivittyvät sitä mukaa, kun aikoja siirretään, perutaan tai lisätään. Ruuhkaa voi esiintyä, joten olethan kärsivällinen ja yritä tarvittaessa seuraavana päivänä uudelleen. 

    • Jos vapaita aikoja ei kuitenkaan löydy, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon. Olethan puhelinpalveluun yhteydessä harkiten, koska palvelumme on ruuhkautunut. 

  • Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18). Ajanvarauksessa on takaisinsoittojärjestelmä ja soitamme sinulle takaisin. Rokotusajavarauksessa on tällä hetkellä valitettavasti ruuhkaa.  

Lisätietoja koronarokotuksista Espoossa: espoo.fi/koronarokotus.