Historian voimanainen Aurora Karamzin heräsi henkiin Twitterissä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
5.9.2019 klo 10.59

Aurora Twitterissä

Träskändän puistossa vietettiin ensimmäisiä valojuhlia jo vuonna 1827 kartanon kuuluisimman omistajan Aurora Karamzinin 19-vuotissyntymäpäivien merkeissä. Puisto, silta sekä kukista tehty A-kirjain oli valaistu tämänkin päivän trendeihin sopivasti yhteensä yli 300 lampulla. Myöhemmin Aurora Karamzin valmisteli vuonna 1863 keisari Aleksanteri II:n vierailun ajaksi illan päättävän loistavan juhlavalaistuksen puistoon sekä Espoosta Helsinkiin johtavan ajotien varrelle.

Aurora Karamzin (1808-1902) oli aristokraatti ja hyväntekijä, Träskändan kartanon emäntä. Karamzin on yksi naisista, joka on jäänyt historiankirjoituksessa liian vähälle huomiolle. Hän oli merkittävä vaikuttaja, sosiaali- ja diakoniatyön käynnistäjä, joka edisti naisten mahdollisuuksia palkkatyöhön ja rahoitti kouluja, lasten päivähoitoa sekä orpokoteja. Hän perusti 1867 Helsingin Diakonissalaitoksen.

Espoo Visual Festival järjestetään perjantaista sunnuntaihin 13.-15.9.2019 klo 19-23. Tänä vuonna Träskändan puistossa ja kartanossa järjestettävä tapahtuma esittelee 12 ajankohtaista kotimaista ja kansainvälistä visuaalisen taiteen teosta ja taiteilijaa. Ensimmäisenä vuotena tapahtuman painopiste on valo-, ääni- ja mediataiteessa.

Auroran Twitter-tili elää 2 viikkoa. Hashtagin #aurorakaramzin kautta myös Twitter-käyttäjien toivotaan osallistuvan keskusteluun.

Kaupunkitapahtumat Espoo suunnitteli ja toteutti Auroran Twitter-ilmiön yhdessä viestintätoimisto Drumin kanssa.

Aurora Karamzinin tili on @aurorakaramzin https://twitter.com/AuroraKaramzin

Espoo Visual Festival: https://espoovisualfestival.fi/

Lisätietoja
Saara Vanhala
Tapahtumakoordinaattori
saara.vanhala@espoo.fi
p. 043 825 9147

Auroran twitter-kommentti