Espoossa voi äänestää ennakkoon 11 paikassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.5.2019 klo 14.43

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys järjestetään 15.–21.5.2019. Espoossa äänensä voi antaa ennakkoon 11 eri paikassa. Näitä ovat muun muassa Espoon kaupungin asiointipisteet, lukuun ottamatta Tapiolaa, sekä Kauklahden ja Viherlaakson kirjastot. 

Äänioikeutetut voivat äänestää ennakkoon missä tahansa ennakkoäänestyspaikassa, myös oman kotikuntansa ulkopuolella toisin kuin varsinaisena vaalipäivänä 26.5.2019, jolloin äänioikeus on vain siinä äänestyspaikassa, joka on merkitty äänioikeusrekisteriin ja äänestäjälle postitse saapuneeseen ilmoituskorttiin. 

Asiointipisteissä ruuhkaa, osa koneista pois käytöstä 

Jos olet tulossa Espoon kaupungin asiointipisteeseen hoitamaan muuta asiaa kuin äänestämään, varauduthan siihen, että 15.–21.5. odotettavissa on ruuhkaa. 

Espoonlahden asiointipiste palvelee ennakkoäänestyspäivinä vain äänestyspaikkana. 

Sen sijaan Tapiolan asiointipisteessä ei järjestetä ennakkoäänestystä, vaan se palvelee muissa asioissa normaalien aukiolojensa mukaan

Matinkylän asiointipisteessä Ison Omenan palvelutorilla kaikki asiakastietokoneet ovat normaalisti käytössä myös äänestyksen ajan. Sen sijaan muissa äänestyspaikkoina toimivissa asiointipisteissä koneet ovat pois käytöstä seuraavasti: 

  • Espoon keskus 13.–24.5. 
  • Espoonlahti 14.–23.5. (kirjaston koneet käytettävissä) 
  • Kalajärvi 15.–21.5. (kirjaston koneet käytettävissä) 
  • Leppävaara 15.–21.5. (kirjaston koneet käytettävissä). 

Ota mukaasi henkilöllisyystodistus 

Kun tulet äänestämään ennakkoon, tarvitset mukaasi henkilöllisyystodistuksen, joka voi olla poliisin myöntämä henkilökortti, passi, ajokortti tai vastaava kuvallinen asiakirja.  

Löydät tarkempia äänestysohjeita vaalien nettisivuilta

Ennakkoäänestyksen aikana on erityisen tärkeää huomioida, että kaikenlainen vaalimainonta ja -kampanjointi äänestyspaikoilla ja niiden lähialueilla on ehdottomasti kielletty. 

Ennakkoäänestyspaikat ja -ajat Espoossa 

Kaikki Espoon 11 ennakkoäänestyspaikkaa aukioloaikoineen on listattu virallisella vaalisivulla