Espoo-mitalit jaettiin itsenäisyyspäivän juhlassa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.12.2016 klo 11.25

Espoon kaupungin itsenäisyyspäivän juhlassa ja juhlakonsertissa Espoo Metro Areenalla jaettiin perinteiseen tapaan Espoo-mitalit. Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ojensivat mitalit 11 ansioituneelle henkilölle.


Tänä vuonna kaupungin mitalitoimikunta on myöntänyt mitalin kaikkiaan yhdelletoista eri aloilla ansioituneelle henkilölle. Mitali on kiitos ja kannustus Espoon hyväksi tehdystä työstä.

Mitalitaiteilija Kauko Räsäsen suunnittelemaa Espoo-mitalia on jaettu vuodesta 1972 alkaen. Mitalin saajia on vuosien saatossa ollut kaikkiaan 531.

Espoo-mitalistit 2016
Kuvassa Espoo-mitalistit 2016. Oikealta Kasper Björkqvistin isä Ulf Björkqvist, Pia Kauma, Antero Laukkanen, Jaana Linko, Nina Pelkonen, Marja-Leena Remes, Veikko Simpanen, Kirsti Suikkasen tytär Raakel Kemppainen, Jarmo Suomisen puolesta mitalin noutanut Antti Tuomela, Björn Weckström ja Marianne Vikkula. Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Maria Guzenina jakoivat mitalit.

Espoo-mitalit 2016


Jääkiekkoilija Kasper Björkqvist on Espoon palloseuran kasvatti, joka on edennyt suomalaisen jääkiekkoilun nuoriin nouseviin tähtiin. Hän oli voittamassa kultaa Suomelle viime kevään nuorten MM-turnauksessa.

Valtuutettu, Kokoomuksen valtuustoryhmän puheenjohtaja, Pia Kauma on työskennellyt kaupunginvaltuustossa vuodesta 2005 ja vuodesta 2012 myös kaupunginhallituksessa.

Pastori, sosiaalineuvos Antero Laukkanen on toiminut kaupunginvaltuutettuna vuodesta 2001. Hän työskentelee myös ensimmäistä kauttaan kristillisdemokraattisena kansanedustaja. Hän on Hyvä arki ry:n hallituksen puheenjohtaja.

Niittymaan vaikeavammaisten asumisyksikön johtaja Jaana Linko on saavuttanut vaativassa työssään sekä asukkaiden että heidän läheistensä sekä myös yksikön työntekijöiden luottamuksen.

Ylikonstaapeli, Nina ”Peppi” Pelkonen on tehnyt monipuolisen uran sekä poliisina Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella että kansainvälisissä tehtävissä Kosovossa.

Perhe- ja sosiaalipalvelujen johtaja Marja-Leena Remes on työskennellyt Espoon kaupungilla eri tehtävissä vuodesta 1978. Remes on rakentanut palveluja ja kehittänyt niitä vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

Sosiaalineuvos Veikko Simpanen on edistänyt erityisesti espoolaista liikuntakulttuuria ja eläkeläisten asioita. Simpanen on kaupunginvaltuutettu. Hän on Espoon Tapioiden kunniapuheenjohtaja.

Musiikkiopisto Juvenalian viulunsoiton opettaja Kirsti Suikkanen on innostanut ja ohjannut lapsia soittoharrastuksessa jo useassa sukupolvessa. Opettajana hän aloitti yli 30 vuotta sitten.

Professori Jarmo Suominen on johtanut Koulu palveluna - School as a Service -konseptiksi muotoutunutta tutkimus- ja kehityshanketta Aalto-yliopistossa.

Korumuotoilija, taiteilija Björn Weckström tunnetaan  korumuotoilun edelläkävijäksi erityisesti Lapponialle suunnittelemistaan veistoksellisista koruista.

Start-up-tapahtuma Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula tekee kansainvälistä markkinointityötä espoolaiselle Aaltoes/Startup-ekosysteemille.

Lisää Espoo-mitalista https://www.espoo.fi/fi-FI/Espoon_kaupunki/Ajankohtaista/Espoomitali(44395)