Espoo kysyy asukkaiden mielipiteitä kaupungin palveluista

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.10.2020 klo 13.01

Espoo on muiden pääkaupunkiseudun suurten kaupunkien tavoin mukana valtakunnallisessa kaupunki- ja kuntapalveluita koskevassa KAPA-tutkimuksessa. Valtuustokausittain toteutettavassa tutkimuksessa selvitetään asukkaiden tyytyväisyyttä kaupungin palveluihin. Välivuosina Espoossa toteutetaan suppeampi Kuntapalvelujen laatu -tutkimus.

Lokakuun aikana yli 2 000 satunnaisesti valittua espoolaista saa postitse vastattavakseen kyselyn, jossa pyydetään arvioimaan kuntapalveluita, esimerkiksi koulupalveluja, sosiaali- ja terveyspalveluja, turvallisuutta sekä asumis- ja liikenneolosuhteita. Kyseessä on ensimmäinen laajempi, monessa kaupungissa toteutettava tutkimus kuntakentän palveluista koronaepidemian aikana.

Lomakkeella on myös kysymyskokonaisuudet kunnan toimista ilmastonmuutoksen torjunnassa, koronatilanteen hoidosta ja koronan vaikutuksista muuttosuunnitelmiin. Tuloksia käytetään kaupungin toimintaympäristön tilan seurannassa ja ne toimivat osaltaan myös ensi keväänä päättyvän valtuustokauden arvioinnissa sekä uuden Espoo-tarinan eli kaupungin strategian laadinnassa.

KAPA-tutkimus on toteutettu vuodesta 1983 kerran valtuustokaudessa, viimeksi vuonna 2016. Välivuosina Espoossa on toteutettu hieman suppeampi Kuntapalvelujen laatu -tutkimus. Tutkimuksen toteuttaa Suomen Kuntaliiton omistama FCG. Tänä vuonna tutkimuksessa on suurista kaupungeista mukana Helsinki, Espoo, Vantaa, Turku ja Oulu. Kyselylomakkeiden postitus on alkanut 12.10. Kyselyyn vastaaminen on mahdollista myös sähköisesti.

Otos poimitaan väestötietojärjestelmästä ja lomake postitetaan satunnaisesti valittaville 18-79 -vuotiaille henkilöille. Se postitetaan vastaajan äidinkielen mukaan suomeksi tai ruotsiksi. Suomenkielisessä saatekirjeessä on lisäksi vastausohjeet ja verkko- osoitteet englannin, venäjän ja vironkielisiin lomakkeisiin.

Lisätiedot:

vs. tutkimusjohtaja Minna Joensuu
Espoon kaupunki / Strategia / Tutkimus ja tilastot
043 827 3386, minna.joensuu@espoo.fi

tutkimuspäällikkö Heikki Miettinen
FCG
0500 762 675, heikki.miettinen@fcg.fi