Espoo hakee uusia digitaalisia ratkaisuja kokeiltavaksi

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä
10.5.2019 klo 14.59

Espoon kaupunki etsii digikokeilukilpailulla uusia innovatiivisia ratkaisuja kokeiltavaksi kaupungin palveluissa. Kokeilut toteutetaan syyskuun 2019 ja vuoden 2020 lopun välillä. Kokeilut voivat kestää 3–9 kuukautta ja olla arvoltaan 8 000–30 000 euroa riippuen niiden luonteesta ja vaativuudesta.

Ehdotuksia digikokeilukilpailuun voivat tehdä niin asukkaat, yritykset, tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoimijat kuin yhteisötkin. Kaupunki kannustaa digikokeilukilpailussa myös yhteiskehittämiseen ja kumppanuuteen siten, että ehdotuksen voi jättää konsortio, jossa on edustettuina esimerkiksi yritys, yhteisö ja tutkimus- ja oppilaitos.

Ehdotuksia voi jättää ajalla 13.5.–15.6.2019. Kilpailuhakemukset jätetään verkkolinkin kautta.

Haussa asiakaslähtöiset palvelut

Digikokeilujen tarkoituksena on tunnistaa toimivia ja kestäviä tulevaisuuden digitaalisia ratkaisuja, joita voitaisiin pilotoida ja levittää Espoon kaupungin palveluissa.

– Haemme ensisijaisesti laadukkaita kokeiluja, emme niinkään kokeilujen suurta määrää, kertoo Espoon digiagendan kehittämispäällikkö Valia Wistuba.

Espoon väestö ja vieraskielisten osuus kasvavat ja asukkaat ikääntyvät. Kaupungin lähtökohtana on kehittää asukas- ja asiakaslähtöisiä digitaalisia palveluja, jotka ovat tarjolla ajasta, paikasta ja kielestä riippumatta ja siten helpottavat arjen sujumista.

Kaikenlaiset ehdotukset ovat tervetulleita, mutta ehdotuksia toivotaan erityisesti neljältä painopistealueelta:

 • Palvelujen ja toimintojen kehittäminen robotiikan ja analytiikan ratkaisuilla
 • Hyvinvointia ja liikkumista edistävät kestävät ratkaisut
 • Tilojen ja ympäristön käytön kehittäminen
 • Kaupungin elinvoimaisuutta edistävät ratkaisut

– Esimerkiksi robotiikkakokeiluehdotuksia toivomme eri palvelualueille, kuten päiväkoteihin, kouluihin, asiakaspalveluun, työllisyyspalveluihin tai vanhusten palveluihin, Valia Wistuba kertoo.

Sparraustilaisuuksia touko–kesäkuussa

Kaupunki järjestää eri puolilla Espoota avoimia sparraustilaisuuksia, joihin ovat tervetulleita sekä asukkaat, yritykset, yhteisöt että tutkimus- ja oppilaitokset.

Tilaisuuksiin voi tulla ideoimaan digikokeiluja sekä esittelemään kokeiluehdotuksiaan ja saamaan välitöntä sparrausta ja palautetta ennen hakemuksen jättämistä.

Kaikille, myös kuntalaisille, avoimet sparraustilaisuudet:

 • 22.5. klo 15–17 Tapiolan kirjasto (Pajan yhteydessä oleva ryhmähuone)
 • 23.5. klo 15–17 Iso Omenan palvelutori (Pop up -tila)
 • 27.5. klo 15–17 Entressen kirjasto (Sininen huone)
 • 3.6. klo 15–17 Sellon kirjasto (Akseli-sali)

Jos haluat varmistaa ajan ideasi esittelylle ja henkilökohtaiselle sparraukselle, ilmoittaudu etukäteen. Viestimme ilmoittautuneille tapahtuman yksityiskohdista ja omista sparrausajankohdista erikseen.

Lisäksi kaupunki järjestää yrityksille ja tutkimuslaitoksille markkinavuoropuhelutilaisuuksia, joista on saatavilla lisätietoja Hilma-ilmoituksesta. Hilmasta löytyy myös kilpailun tarkempi aikataulu sekä arviointikriteerit.

Lisätietoa

 • Valia Wistuba, kehittämispäällikkö, Espoon kaupunki
  valia.wistuba@espoo.fi, puh. 043 825 2905
 • Päivi Sutinen, palvelukehitysjohtaja, Espoon kaupunki
  paivi.sutinen@espoo.fi, puh. 046 877 2871