Espoo hakee kumppaneita: Nopeilla kokeiluilla ratkaisuja tilojen yhteiskäyttöön

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.2.2020 klo 13.19

Kaupunki palveluna innovaatiohankinnan keinoin -projekti hankkii nopeita kokeiluja, jotka tuovat innovatiivisia, digitaalisia ratkaisuja kaupunkiyhteisön tilojen asiakaslähtöiseen varaamiseen ja hyödyntämiseen. Nyt haussa on kumppanit 2−5 kokeiluun, joiden tavoitteena on tuottaa aidosti innovatiivisia ratkaisuja kokeiltaviksi ja yhteiskehitettäviksi kevään 2020 aikana.

Espoon kaupunki haluaa tehostaa kaupungissa olemassa olevien tilojen hyödyntämistä Espoo-tarinan ja kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti.

Sekä Espoon kaupungin että muiden toimijoiden omistuksessa on paljon vajaakäytöllä olevia tiloja. Samanaikaisesti monet asukkaat, järjestöt ja yritykset toivoisivat erilaisia tiloja käyttöönsä esimerkiksi harraste-, kerho- tai yritystoimintaa varten. Kun saamme tilat hyötykäyttöön verkostomaisesti, edistämme kaupunkiyhteisön elinvoimaa, sivistystä ja hyvinvointia.

Sekä ennen kokeilujen käynnistymistä että kokeilujen aikana ratkaisuja kehitetään yhdessä muiden yritysten, tilankäytön asiantuntijoiden, Espoon Järjestöjen Yhteisön EJY ry:n sekä tilojen käyttäjien kanssa.

Kehitä yhdessä kaupungin ja tilojen käyttäjien kanssa

Kokeilujen lähtökohta on löytää uusia ratkaisuja vanhaan ongelmaan eli siihen, miten tiloja voi jakaa turvallisesti ja kannattavasti erilaisten digitaalisten ratkaisujen mahdollistamana.

Nyt hankittavat kokeilut ovat osa Kaupunki palveluna innovatiivisen hankinnan keinoin (InnoCaaS) -projektia. Projektissa mietitään uusia tapoja hyödyntää kaupunkiyhteisön tiloja palvelutuotannossa ja kuntalaiskäytössä, eli kehitetään uudenlaista Tilat palveluna -mallia.

Nopeat kokeilut eivät ole väylä valmiiden tuotteiden hankinnalle, eivätkä johda suoraan lopullisen alustaratkaisun kehittämiseen.

Nopeiden kokeilujen ohjelmalla halutaan edistää monen toimijan yhteisiä kokeiluja ja kiihdyttää hyvien konseptien kehittymistä palveluinnovaatioiksi sekä uudeksi liiketoiminnaksi. Kokeiluilla Espoon kaupunki haluaa auttaa palvelun kehittäjiä saamaan aitoja käyttökokemuksia, luomaan uutta liiketoimintaa sekä keräämään käyttäjäpalautetta palvelun toimivuudesta ja kehitystarpeista.

Toivomme, että kokeilujen toteuttamiseen osallistuu enemmän kuin yksi toimija. Esimerkiksi siten, että kokeilussa on mukana useampi yritys ja/tai yhdistys tai korkeakoulu. Tärkeintä on, että kokeilun aikana kehittyy uutta ymmärrystä, joka vie palvelua kohti laajempaa käyttöä.

Tarjouspyyntö julkaistu Hilmassa

Tarjouskierroksella valitaan 2–5 kokeilua, jotka vastaavat tarjouspyynnössä esitettyyn kehittämistarpeeseen. Yhden kokeilun hinta voi olla maksimissaan 20 000 euroa (alv. 0 %).  Kokeilujen yhteenlaskettu arvo on yhteensä enintään 50 000 euroa.

Hankinta toteutetaan Espoon kaupungin hankintaohjeen mukaisella tarjouspyynnöllä, joka on julkaistu kansallisessa hankintapalvelussa Hilmassa. Hankinnan arvo on alle kansallisen kynnysarvon, joten siihen ei sovelleta hankintalakia.

Tarjouksia Nopeiden kokeilujen ohjelmaan voi jättää 2.3.2020 klo 12 asti.

Järjestämme kiinnostuneille kaksi infotilaisuutta:

  • 20.2.2020 klo 15 Tietokylässä, Tekniikantie 15
  • 21.2.2020 klo 9 EJYn kansalaistoiminnan keskuksessa, Tapiolassa, Kauppamiehentie 6.

Kokeilut käynnistyvät kevään 2020 aikana.

Lisätietoja:

  • projektipäällikkö Wilhelmiina Griep, puh. 040 521 9704, wilhelmiina.griep@espoo.fi
  • projektipäällikkö Veera Vihula, puh. 043 826 9183, veera.vihula@espoo.fi