Kotona 100-vuotiaana

Luomme Espooseen ikäihmisten kuntoutus- ja palvelujärjestelmän, jonka turvin voi asua kotona turvallisesti ja sosiaaliset kontaktit säilyttäen, vaikka toimintakyky heikkenisi. Kotona asumisen vaihtoehtona on kodikkaita hoiva-asumispalveluja, joissa korostuvat ikäihmisten itsemääräämisoikeus ja aktiivisuus.

Uusi Espoon sairaala avattiin Jorvin sairaalan viereen maaliskuussa 2017. Se on ikäihmisten hoidon ja kuntoutuksen osaamiskeskus, jossa ei asuta eikä makailla. Kuusi tuntia kuntoutusta päivässä oman valmentajan ja läheisten tuella auttaa pääsemään sairaalan sängystä kotia kohti.
Lue lisää: www.espoo.fi/espoonsairaala
Ainutlaatuinen taidekokonaisuus uudessa Espoon sairaalassa

Leppävaaran elä ja asu -seniorikeskus avattiin maalis-huhtikuun vaihteessa 2017. Se tarjoaa kodikasta hoiva-asumista ja on myös yhteinen olohuone lähiympäristön senioreille. Harrastamisen ja kohtaamisen mahdollisuuksia on tarjolla runsaasti ympäri kaupunkia. Lue lisää

Seniorin turvallinen koti -kiertue pysähtyy vuoden mittaan eri puolilla Espoota. Mukana kiertueella ovat seniorineuvonta Nestori, liikuntapalvelut, pelastuslaitos ja poliisi. Tarjolla on aivojumppaa, sykkeen nostatusta sekä tietoa esteettömästä ja turvallisesta asumisesta. Syksyn 2017 tilaisuudet

Yhteinen juhla 100 vuotta täyttäneille espoolaisille järjestettiin 12.5.2017 Sellosalissa. Tilaisuuteen osallistui 12 erittäin pirteää juhlavierasta (1917 tai aiemmin syntynyttä) seuralaisineen. Pitkän iän salaisuudeksi he mainitsivat raittiin ilman, hyvät geenit, elämästä nauttimisen, perheen, urheilun ja puutarhanhoidon. "100 vuotta on hurahtanut äkkiä", todettiin.