Saavutettavuus

Miten omasta tapahtumasta voi tehdä mahdollisimman saavutettavan?

Tapahtuman saavutettavus muodostuu monesta eri asiasta. Saavutettavuuteen panostava tapahtumatuottaja voi huomioida jo tapahtumaa suunnitellessaan saavutettavan tapahtuman edellytykset. Toiminnot voi sijoittaa mahdollisimmaan esteettömään paikkaan, viestinnästä voi suunnitella monipuolista ja ymmärtämisen esteitä voi poistaa esimerkiksi kielivaihtoehdoilla ja asiakaspalvelulla.

Yhdenvertaisuuslain mukaisesti tapahtumajärjestäjän tulee lähtökohtaisesti järjestää  esteetön pääsy tapahtumaan sekä tilojen että tapahtumajärjestelyjen osalta sekä sallimaan avustajan mukaan ottamisen tilaisuuksiin. Lisäksi järjestäjällä tulisi olla valmius kohtuullisten mukautusten tekemiseen  itse tilaisuuden aikana.  

Tälle sivulle on koottu tietoa ja vinkkejä, jotka auttavat tekemään tapahtumasta mahdollisimman esteetöntä ja saavutettavaa kaikille. 

Esteettömyyden tarkistuslista

Espoon kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelut on laatinut tarkistuslistan, jonka avulla tapahtumajärjestä voi tarkistaa miten hyvin oma tapahtuma ja tapahtumapaikka ovat kaikille esteettömiä.

Lataa tapahtumien esteettömyyden tarkistuslista. (pdf, 37 Kt)

Tilojen esteettömyys

Espoon kaupungin eri tilojen esteettömyydestä löytyy tietoa pääkaupunkiseudun palvelukartalta

Lisätietoja

Esteettömyysasiantuntija Sirkku Wallin
puh. 043 826 8812
sirkku.wallin@espoo.fi

Vammaisasiamies Sirkku Kiviniitty
puh. 050 344 5190
sirkku.kiviniitty@espoo.fi

Tapahtumien saavutettavuus

Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n ylläpitämä Kulttuuria kaikille -palvelu (kulttuuriakaikille.fi) tarjoaa tietoa ja työkaluja kulttuuripalveluiden ja tapahtumien saavutettavuuden ja moninaisuuden edistämiseksi. Hedän tuottamassaan oppaassa on käytännönläheisiä ohjeita ja vinkkejä esimerkiksi viestintään, hinnoitteluratkaisuihin, tulkkaukseen ja tietoja rakennetun ympäristön esteettömyydestä.  

Lataa Tapahtumia kaikille! -opas (pdf, 17043 Kt)