THL on päättänyt AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä – Espoo peruu viikon 12 rokotusajat

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.3.2021 klo 18.26

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ilmoitti perjantaina 19.3. AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä. Keskeytys astui voimaan välittömästi. Espoon kaupunki peruu viikoksi 12 ma 22.3. – pe 26.3. varatut AstraZenecan rokotteen rokotusajat. Espoossa AstraZenecan rokotteella rokotetaan THL:n määrittämiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia henkilöitä. 

Saat ilmoituksenrokotusajan perumisesta tekstiviestillä. Sinun ei tarvitse ottaa itse yhteyttä Espoon kaupungin terveyspalveluihin tai koronarokotusten ajanvaraus- ja neuvontanumeroon. Tiedotamme AstraZenecan rokotusten jatkosta Espoossa, kun saamme asiasta uutta tietoa. 

AstraZenecan rokotteelle varattuja rokotusaikoja ei voi vaihtaa PfizerBioNTechin rokotteelle, sillä saamme PfizerBioNTechin rokotetta tällä hetkellä vain rajoitetun määrän, eikä tätä rokotetta riitä muihin kuin niille ennalta varattuihin rokotuksiin.

THL arvioi AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilannetta ensi viikon aikana. Rokotukset AstraZenecan rokotteella jatkuvat aikaisintaan maanantaina 29.3. THL kertoo selvitystyön tuloksista heti, kun uutta tietoa saadaan. 

Ikäihmisten ja riskiryhmään 1 kuuluvien 16-17 -vuotiaiden rokotukset jatkuvat 

Rokotukset muilla koronarokotteilla jatkuvat normaalisti. Espoossa rokotetaan PfizerBioNTechin koronavirusrokotteella tänä vuonna 70 vuotta täyttäviä ja tätä vanhempia henkilöitä (eli vuonna 1951 tai aiemmin syntyneitä), joten ikäihmisten rokotukset jatkuvat suunnitellusti. Riskiryhmään 1 kuuluvat 16-17-vuotiaat saavat myös PfizerBioNTechin rokotteen ja heidän rokotuksensa jatkuvat suunnitellusti. 

Ohjeita AstraZenecan rokotteen saaneille 

Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta. Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla. 

Jos sinulla ilmenee edellä mainittuja oireita, ota yhteys terveysasemien ajanvaraus- ja neuvontanumeroon 09 816 34500 (ma-pe klo 7-18). Muina aikoina voit soittaa päivystysapuun, p. 116117.

Linkki THL:n 19.3. tiedotteeseen. 

Espoon kaupunki tiedottaa koronarokotuksista espoo.fi/koronarokotus.