Riskiryhmään 2 kuuluvien 18-49-vuotiaiden ajanvaraus ei ole alkanut– Syynä AstraZenecan rokotusten väliaikainen keskeyttäminen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
24.3.2021 klo 10.12

Viikonlopun lehti-ilmoituksista ja viime viikon tiedotuksesta poiketen koronarokotusten ajanvaraus ei ole alkanut 18-49-vuotiaille, jotka kuuluvat riskiryhmään 2. Riskiryhmät rokotetaan AstraZenecan rokotteella ja THL päätti perjantaina 19.3. keskeyttää rokotuksen AstraZenecan rokotteella väliaikaisesti. Tämän vuoksi riskiryhmien rokotukset on keskeytetty ja ajanvaraus on toistaiseksi poissa käytöstä.

Tiedotamme riskiryhmäläisten ajanvarauksen jatkosta heti, kun saamme uutta tietoa THL:lta. Kun ajanvaraus päästään avaamaan AstraZenecan rokotteelle, ajan voivat varata kaikki 18-69-vuotiaat THL:n määrittämissä riskiryhmissä 1 ja 2.

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävien ja tätä vanhempien, eli vuonna 1951 ja sitä aikaisemmin syntyneiden, sekä 16-17-vuotiaiden, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1, rokotukset jatkuvat normaalisti PfizerBioNTechin Comirnaty-rokotteella.

Olemme pahoillamme rokotusten keskeytyksen aiheuttamasta harmista!