Koronarokotukset Espoossa: Lisätietoa Vaxzevria-rokotteen käytöstä sekä 65-69-vuotiaiden mahdollisuudesta valita rokotteensa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.4.2021 klo 13.47

TTHL on linjannut, että 65-69-vuotiaat voivat valita koronarokotteensa toukokuun alusta alkaen, mikäli kyseessä on ensimmäinen rokoteannos. Viime aikoina vuosina 1952-1956-syntyneet on rokotettu Astra Zenecan Vaxzevria-rokotteella ja muut ovat saaneet Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokotteen. Maanantaista 3.5. alkaen myös 65-69-vuotiaat voivat halutessaan saada Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokotteen silloin, kun kyseessä on ensimmäinen rokoteannos.

Rokotusaikoja avataan varattaviksi sitä mukaa, kun saamme varmistuksen saapuvista rokote-eristä. Pfizer-BioNTech Comirnaty-rokotteet säilyvät vain muutaman vuorokauden, joten rokotteet lasketaan tarkasti päivittäin ja jokaiselle avatulle ajalle varataan oma rokotteensa. Kun rokoteajat täyttyvät, myös sen päivän rokotteet loppuvat. Tämän vuoksi rokotteita ei voi lennosta vaihtaa.

65-69-vuotiaat (vuosina 1952-1956 syntyneet), joilla on rokotusaika 26.4-30.4., rokotetaan Astra Zenecan Vaxzevrialla. Mikäli nämä henkilöt toivovat saavansa molemmat annokset Comirnaty-rokotetta, tulee heidän perua rokotusaikansa viikolta 17 ja varata uusi aika 3.5. tai myöhemmin. Tämä johtuu siitä, että viikolle 17 tulevat Comirnaty-rokotteet on jo varattu, joten ylimääräisiä rokotteita mahdollisille rokotteen vaihtajille ei ole tarjolla.

Tehosterokotteeksi Vaxzevriaa tai Comirnatya THL:n määräyksen mukaan 

Tehosterokotusten antaminen määräytyy THL:n ohjeiden mukaan. 

  • 65-69-vuotiaat (s. 1952-1956), jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan Vaxzevriaa, saavat tehosteen Vaxzevriaa. Tästä poiketaan vain, jos rokotteen antamiselle on syntynyt jokin lääketieteellinen este, esimerkiksi jos ensimmäisestä annoksesta on tullut vakava allerginen reaktio. 
  • 64-vuotiaat ja nuoremmat (s. 1957 ja myöhemmin) jotka ovat saaneet ensimmäisen annoksen Astra Zenecan Vaxzevriaa, saavat tehosteen Comirnatya.
  • Henkilöt, jotka ovat saaneet ensimmäiseksi annokseksi Pfizer-BioNTech Comirnatyn, saavat myös tehosteen Comirnatya.

Lue lisää koronarokotusten soveltuvuudesta eri ryhmille THL:n sivuilta.