Koronarokotukset Espoossa

Tiedotamme tällä sivulla koronarokotusten etenemisestä ja ajanvarauksesta. Seuraa sivun alla olevia uutisia.

Päivitetty 5.3. 70-74-vuotiaiden rokotusten alkamisaika ja tarkennus 18-19-vuotiaiden riskiryhmäläisten ajanvaraukseen
Päivitetty 1.3. rokotusvuorossa olevat sekä rokotuspisteet. 
Päivitetty 24.2. rokotusvuorossa olevien riskiryhmien ikärajoja ja rokotusten etenemistä.

Rokotusjärjestys

Nyt rokotusvuorossa ovat:

 • tänä vuonna 75 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat, eli vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet (rokote: Pfizer-BioNTech Comirnaty)
  • sekä heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidontuen päätös
  • ja samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt
  • Vuosina 1947-1951 syntyneiden eli 70–74-vuotiaiden rokotukset alkavat viikolla 11. Ajanvaraus aukeaa maanantaina 15.3.
 • 18–69-vuotiaat, eli vuosina 1952–2003 syntyneet, henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus (rokote: Astra-Zeneca Covid-19)
 • Vuonna 1951 tai aiemmin syntyneet eli tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat kotihoidon asiakkaat, jotka eivät pääse rokotuspisteeseen sekä heidän kanssa samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat. (rokote: Pfizer-BioNTech Comirnaty)

Koronavirusrokotteita saadaan Suomeen aluksi vain rajoitetusti, ja siksi rokotteita on alkuun mahdollista tarjota vain tietyille kohderyhmille. Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Covid-19. Vuonna 1951 ja sitä aikaisemmin syntyneet  eli yli 70–vuotiaat saavat Pfizer-BioNTechin Comirnaty-rokotteen. AstraZenecan Covid-19 -rokotetta annetaan tällä hetkellä THL:n ohjeen mukaisesti 18–69-vuotiaille, mutta ei yli 70–vuotiaille. Tämän vuoksi riskiryhmien rokottaminen aloitetaan samanaikaisesti iäkkäiden rokotusten kanssa. 

Suosituksen mukaan ensimmäisinä rokotetaan ihmiset, joilla on suurin riski saada koronavirustaudin vakava muoto tai kuolla tautiin sekä ihmiset, joilla on merkittävä riski kohdata virus työssään. Muulle väestölle tarjotaan rokotetta tämän jälkeen. Laajempi henkilökunnan ja väestön rokottaminen voidaan aloittaa arviolta keväällä 2021.

Ajanvaraus rokotuksiin

Tällä hetkellä ajan rokotuksiin voivat varata:

 • tänä vuonna 75 vuotta täyttävät henkilöt  ja tätä vanhemmat (eli vuonna 1946 tai aiemmin syntyneet) sekä heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidontuen päätös. Myös samassa taloudessa asuvat vuonna 1956 tai sitä aikaisemmin syntyneet  henkilöt voivat varata ajan.
 • 18–69-vuotiaat (eli vuosina 1952–2003 syntyneet) henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus. 
 • Vuosina 1947-1951 syntyneiden eli 70–74-vuotiaiden ajanvaraus aukeaa maanantaina 15.3.
 • Kotihoidon henkilöstö sopii henkilökohtaisesti  kotona tapahtuvasta rokotuksesta 70-vuotta täyttävien ja sitä vanhempien eli  vuonna 1951 ja sitä aikaisemmin syntyneiden kotihoidon asiakkaiden kanssa, jotka eivät pääse rokotuspisteeseen. 

Kullekin rokotettavalle pitää varata oma rokotusaika, mutta ajat voivat olla esim. peräkkäisiä.

Mikäli kuulut edellä mainittuihin ryhmiin:

 • Voit varata ajan sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä koronarokotusaika.fi.
  • Tässä vaiheessa ajan voi varata vuonna 1946 tai aiemmin syntynyt sekä vuosina 1952-2003 syntyneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus.
  • Aikoja avataan sitä mukaa, kun uusi rokote-erä on käytettävissä. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen myöhemmin.
  • Alkuvaiheessa voi varata ajan ensimmäisen rokoteannoksen antamiseen. Aika toisen rokoteannoksen antamiseen varataan ensimmäisen rokotustilanteen yhteydessä. Myöhemmässä vaiheessa palvelussa voi varata ajat suoraan molemmille rokotuskerroille.
  • Voit varata ajan iäkkään henkilön puolesta, jos sinulla on virallinen valtuutus. Valtuutuksen toisen henkilön asioiden hoitamiseen voit tehdä Suomi.fi-verkkopalvelussa, jossa valtuuttaja ja valtuutettu tarvitsevat tunnistautumiseen pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Suomi.fi-palvelussa käytetään terveydenhuollon asioiden hoito -valtuutusta. Saat lisätietoa suomi.fi-valtuutuksesta tästä linkistä.
 • Jos haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön numeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8–18). ​
  • Soita vain kerran, ja jää odottamaan takaisinsoittoa. Takaisinsoittopalvelu ottaa yhteyttä sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla. Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa viikon tai useamman, koska soittoja tehdään vain silloin, kun rokotusaikoja on tarjolla.
  • Omaishoitajat ja samassa taloudessa asuvat yli 65-vuotiaat henkilöt voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse.

Aikoja annetaan vain rokotusvuorossa oleville. Mikäli et kuulu edellä mainittuihin ryhmiin, pyydämme, että malttaisit odottaa vuoroasi etkä vielä soittaisi ajanvarausnumeroon, jotta palvelu ei ruuhkautuisi. Rokotusaikoja voi varata puhelimitse vain koronarokotusten ajanvarausnumerosta. Pyydämme, että et ottaisi yhteyttä muihin Espoon kaupungin numeroihin tai palveluihin rokotusajanvarausasioissa.

Espoossa on tällä hetkellä neljä rokotuspistettä:

 • Tapiolan terveysasema (os. Ahertajantie 2), rokote: Pfizer-BioNTech Comirnaty
 • Ison Omenan kauppakeskus, 2. krs (os. Suomenlahdentie 1), rokotteet: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Covid-19
  Rokotuspiste sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, Iso Omenan palvelutorin alakerrassa. Löydät rokotuspisteen parhaiten, kun tulet sisään kauppakeskukseen Piispansillan metron puoleisesta pääovesta. Autolla saapuville suositellaan ajoa parkkihalliin Suomenlahdentien kautta. Asiakkaille pysäköinti on ilmaista kaksi ensimmäistä tuntia.
 • Lintuvaara (os. Veräjäkallionkatu 3), rokotteet: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Covid-19 
 • Metro Areena (os. Urheilupuistontie 3), rokote: AstraZeneca Covid-19

Tiedotamme rokotusten etenemisestä ajantasaisesti

Rokotuksia jatketaan sitä mukaa kuin rokotteita saadaan Espooseen. Rokotusten eteneminen Espoossa riippuu siitä, miten eri rokotteet saavat myyntiluvan ja kuinka nopeasti lääkeyhtiöt pystyvät tuottamaan rokotteita sekä kuinka nopeasti rokotteita saadaan Suomeen.

Tiedotamme rokotuksista verkkosivujemme lisäksi myös esimerkiksi paikallismedioissa, kuten Länsiväylässä. Lähetämme vuorollaan kaikille tänä vuonna 70 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille espoolaisille postitse kutsukirjeen rokotuksiin ja ohjeet ajanvaraukseen.

 • Rokotteen saavat kaikki halukkaat.
 • Rokotteet ja rokottautuminen ovat kaikille maksuttomia.
 • Rokotteen ottaminen on vapaaehtoista.

Klikkaa alla olevaa otsikkoa, niin näet tarkemmat tiedot rokotusten etenemisestä.

Koronarokotusten eteneminen Espoossa

Sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön rokotukset

Koronapotilaita hoitavien vuodeosastojen ja päivystysosastojen sekä ensihoidon henkilökunta Rokotukset ovat alkaneet viikolla 1.
Koronapotilaita hoitavien infektiovastaanottojen ja koronanäytteenottojen henkilökunta Rokotukset ovat alkaneet viikolla 2.
Vanhusten ympärivuorokautisen hoivan henkilökunta Rokotukset ovat alkaneet viikolla 2.

Kotihoidon henkilökunta

Rokotukset ovat alkaneet viikolla 4.
Muu sosiaalihuollon asumispalvelujen ja laitoshoidon tehostetun palvelun toimintayksikköjen henkilökunta (esim. vammaisten asumispalvelut) Rokotukset eivät ole alkaneet. Rokotusten alkaessa kutsu rokotuksiin lähetetään esimiesten kautta.
Muu henkilöstö

Rokotukset eivät ole alkaneet.

Väestön rokotukset

Vanhusten ympärivuorokautisen hoivan asukkaat Rokotukset ovat alkaneet viikolla 2.
85 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat Rokotukset ovat alkaneet viikolla 4. Ajanvaraus on avattu.
80–84-vuotiaat Rokotukset ovat alkaneet viikolla 6.
Ajanvaraus on avattu.
75–79-vuotiaat Rokotukset ovat alkaneet viikolla 9. 
70–74-vuotiaat Rokotukset alkavat viikolla 11. Ajanvaraus aukeaa 15.3.
Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava perussairaus

Rokotukset ja ajanvaraus on alkanut 60-69-vuotiaiden osalta viikolla 7. 50-59-vuotiaiden ajanvaraus ja rokotukset ovat alkaneet viikolla 8. Ajanvaraus avattu koko riskiryhmälle 26.2.

Alle 70-vuotiaat, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava perussairaus Rokotukset eivät ole vielä alkaneet. Ajan varaaminen rokotuksiin ei ole vielä mahdollista.
Kotihoidon asiakkaat Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät kotihoidon asiakkaat, jotka eivät pääse rokotuspisteeseen sekä heidän kanssa samassa taloudessa asuvat yli 70-vuotiaat. Rokotukset alkaneet viikolla 7.
Muu väestö (16 vuotta täyttäneet) Rokotukset eivät ole vielä alkaneet.
Ajan varaaminen rokotuksiin ei ole vielä mahdollista. 

Lisätietoja rokotteista