Koronarokotusvuorossa yli 70-vuotiaat, riskiryhmä 1 ja 50-69-vuotiaat riskiryhmästä 2

 • Jaa Facebookissa
 • Jaa Twitterissä
15.3.2021 klo 13.21

Koronarokotusvuorossa Espoossa ovat kaikki yli 70-vuotiaat, eli vuonna 1951 ja aikaisemmin syntyneet, koko THL:n määrittelemä riskiryhmä 1 sekä 50-69-vuotiaat THL:n määrittelemästä riskiryhmästä 2.

Rokotusvuorossa kaikki yli 70-vuotiaat

Iäkkäät henkilöt kutsutaan rokotuksiin porrastetusti. Nyt rokotusvuorossa ovat tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat (eli vuonna 1951 tai aiemmin syntyneet) sekä heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidontuen päätös. Kullekin rokotettavalle pitää varata oma rokotusaika, mutta ajat voivat olla esim. peräkkäisiä. 

Rokotusvuorossa koko THL:n määrittämä riskiryhmä 1

Rokotusajan voivat varata kaikki 16 vuotta täyttäneet eli vuonna 2003 ja sitä myöhemmin syntyneet, joilla on vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairauksia tai tiloja. Tällaisia ovat:

 • elinsiirto tai kantasolusiirto
 • aktiivisessa hoidossa oleva syöpätauti
 • vaikea puolustusjärjestelmän häiriö
 • vaikea krooninen munuaissairaus
 • vaikea krooninen keuhkosairaus
 • lääkehoitoinen tyypin 2 diabetes
 • Downin oireyhtymä (aikuiset)

Lue lisää vaikealle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistavista sairauksista tai tiloista.

Riskiryhmästä 2 rokotusvuorossa 50-69-vuotiaat

Riskiryhmästä 2 rokotusvuorossa ovat 50-69-vuotiaat, eli vuosina 1952-1971 syntyneet henkilöt, joilla on v akavalle koronavirustaudille altistava sairaus.  

Lue lisää vaikealle koronavirustaudille altistavista sairauksista tai tiloista.

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä tarkastaa kuulumisesi rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään ja sairausluokitukseen. Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Espoon kaupungin potilastietojärjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.

Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Covid-19. Vuonna 1951 ja sitä aikaisemmin syntyneet eli yli 70–vuotiaat sekä 16-17-vuotiaat riskiryhmiin kuuluvat saavat Pfizer-BioNTechin Comirnaty-rokotteen. AstraZenecan Covid-19 -rokotetta annetaan 18–69-vuotiaille. 

Varaa aika koronarokotukseen verkosta 

Helpoiten ajan saa sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi.  Avaamme aikoja järjestelmään sitä mukaa, kun saamme varmuuden uusien rokote-erien saapumisesta. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen myöhemmin, esim. parin päivän päästä.

Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18). Soitamme jonossa oleville takaisin sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla. Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa useamman päivän tai viikon, koska soittoja tehdään vain silloin, kun rokotusaikoja on tarjolla.

Huom! Omaishoitajat voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse.

Rokotteet annetaan kahdella eri rokotuskerralla. Toinen rokotusaika varataan samassa yhteydessä kuin ensimmäinen, tämä on mahdollista sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä lähiviikkoina. Jos toisen ajan varaaminen ei onnistu sähköisesti, annetaan aika toiselle rokotuskerralle ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Toisen ajan voi varata myös myöhemmin puhelimitse, mutta suosittelemme sähköistä ajanvarausta puhelinliikenteen mahdollisen ruuhkautumisen vuoksi. Tehosterokote annetaan n. 12 viikon kuluttua.

Espoossa neljä rokotuspistettä

Espoossa on tällä hetkellä neljä rokotuspistettä.  Rokotuspisteelle voi saapua ainoastaan ajanvarauksella.

 • Tapiolan terveysasema (os. Ahertajantie 2), rokote: Pfizer-BioNTech Comirnaty
 • Ison Omenan kauppakeskus, 2. krs (os. Suomenlahdentie 1), rokote: Pfizer-BioNTech Comirnaty
  Rokotuspiste sijaitsee kauppakeskuksen toisessa kerroksessa, Iso Omenan palvelutorin alakerrassa. Löydät rokotuspisteen parhaiten, kun tulet sisään kauppakeskukseen Piispansillan metron puoleisesta pääovesta. Autolla saapuville suositellaan ajoa parkkihalliin Suomenlahdentien kautta. Asiakkaille pysäköinti on ilmaista kaksi ensimmäistä tuntia.
 • Lintuvaaran rokotuspiste (os. Veräjäkallionkatu 3), rokote: Pfizer-BioNTech Comirnaty
 • Metro Areena (os. Urheilupuistontie 3), rokote: AstraZeneca Covid-19

Ajantasainen tieto koronarokotuksista Espoossa löytyy aina osoitteesta espoo.fi/koronarokotus.