Koronarokotukset AstraZenecan rokotteella väliaikaisesti keskeytetty – Espoon tilannekatsaus ma 22.3.

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
22.3.2021 klo 14.37

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ilmoitti perjantaina 19.3. AstraZenecan koronavirusrokotteen käytön tilapäisestä keskeytyksestä. Keskeytys astui voimaan välittömästi. Espoon kaupunki peruu ma 22.3. – pe 26.3. varatut AstraZenecan rokotteen rokotusajat, joita on noin 1000.

  1. Kaikki tälle viikolle Metro Areenalle varatut rokotusajat perutaan, uusi rokotusaika on varattava itse

Kaikki AstraZenecan rokotteet rokotusajat perutaan tältä viikolta. Jos sinulla olisi ollut rokotusaika Metro Areenalla tällä viikolla, aikasi on valitettavasti peruttu. Saat tiedot rokotusajan peruutuksesta tekstiviestillä numeroon, jonka olet ilmoittanut ajanvarauksen yhteydessä.  Kun ajanvaraus on jälleen mahdollista, sinun tulee itse varata uusi aika rokotukseen.  Rokotukset jatkuvat rokotusjärjestyksen mukaisesti. Kun ajanvaraus päästään avaamaan AstraZenecan rokotteelle, ajan voivat varata kaikki 18-69-vuotiaat THL:n määrittämissä riskiryhmissä 1 ja 2.

AstraZenecan rokotteelle varattuja rokotusaikoja ei voi vaihtaa PfizerBioNTechin rokotteelle, sillä saamme PfizerBioNTechin rokotetta tällä hetkellä vain rajoitetun määrän, eikä tätä rokotetta riitä muihin kuin jo varattuihin rokotuksiin.

  1. Tällä viikolla käyttämättä jääneet rokotteet säilyvät seuraaville viikoille

Rokotteet, jotka tällä viikolla jäävät käyttämättä, voidaan käyttää seuraavina viikkoina, joten hävikkiä ei tämän viikon keskeytyksen vuoksi pääse syntymään. Jokaiselle, jonka aika nyt jouduttiin perumaan, oli ja on edelleen rokote olemassa.

  1. Tehosterokotukset suunnitellusti AstraZenecalla viikolta 18 alkaen

AstraZenecan tehosterokotukset alkavat Espoossa viikolla 18 eli 3.5. alkavalla viikolla. Tällä hetkellä luotamme siihen, että tehosterokotukset päästään tekemään suunnitellusti AstraZenecan valmisteella. Tiedotamme, mikäli tilanteeseen tulee muutos.

  1. Yli 70v ja 16-17-vuotiaiden, jotka kuuluvat riskiryhmään1, rokotukset jatkuvat normaalisti myös tällä viikolla

Tänä vuonna 70 vuotta täyttävien, eli vuonna 1951 ja sitä aikaisemmin syntyneiden, sekä 16-17-vuotiaiden, jotka kuuluvat THL:n määrittämään riskiryhmään 1, rokotukset jatkuvat normaalisti PfizerBioNTechin Comirnaty-rokotteella.

  1. Astra Zenecan koronarokotteen saaneita kehotetaan tarkkailemaan poikkeavan voimakkaita oireita, jotka voivat alkaa vasta yli kolmen vuorokauden päästä rokottamisesta.

Hoitoon on hakeuduttava välittömästi, jos saa voimakkaan, selvästi jatkuvasti pahenevan päänsäryn tai erittäin voimakkaasti lisääntyviä mustelmia iholla tai limakalvoilla. Jos sinulla ilmenee edellä mainittuja oireita, ota yhteys terveysasemien ajanvaraus- ja neuvontanumeroon 09 816 34500 (ma-pe klo 7-18). Muina aikoina voit soittaa päivystysapuun, p. 116117.

Tiedotamme jatkosta heti, kun saamme uutta tietoa THL:lta.

Lue lisää: