Kilonpuiston koulun 4.–9.-luokkalaiset siirtyvät etäopetukseen – koronavirustestausta suositellaan kaikille koulun oppilaille ja henkilökunnan jäsenille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.5.2021 klo 14.22

Kilonpuiston koulussa on todettu viisi koronavirustautitapausta. Vaikka kaikki tartunnat eivät välttämättä ole peräisin koulusta, sivistystoimen johtaja Harri Rinta-aho on Espoon tartuntatautiviranomaista kuultuaan päättänyt varotoimenpiteenä vuosiluokkien 4–9 siirtämisestä etäkouluun 1.–5.6. väliseksi ajaksi. Erityisen tuen oppilaat ja vuosiluokat 1–3 jatkavat lähiopetuksessa.

Sairastuneiden kanssa lähikontaktissa olleet kartoitetaan. Tartunnalle altistuneet asetetaan karanteeniin, ja heitä ohjeistetaan erillisellä viestillä.

Testausta suositellaan kaikille 1.–9. luokkien oppilaille ja henkilökunnalle

Kaikille koulun oppilaille ja henkilökunnalle suositellaan koronavirustestiin hakeutumista. Testiä suositellaan myös siinä tapauksessa, ettei oireita ole. Karanteeniin asetetut käyvät testeissä saamansa erillisen ohjeen mukaan. Kaikkien kouluyhteisön jäsenten on tärkeä hakeutua testiin tarvittaessa uudestaan, jos heille kehittyy lieviäkin koronavirustautiin sopivia oireita.

Todistukset jaetaan koulun pihalla tai postitse

Kilonpuiston koulun vuosiluokat 4–9 siirtyvät etäopetukseen huomisesta alkaen lukukauden loppuun saakka, minkä takia todistukset jaetaan koulun pihalla luokittain porrastaen. Jakopisteet sijoitetaan eri puolille pihaa terveysturvallisuus huomioiden. Juhlallisuudet joudutaan tänä vuonna jättämään välistä, eikä koulun pihalle voi jäädä oleskelemaan todistuksen saatuaan. Todistus on mahdollista saada myös postissa.

Karanteenissa olevat oppilaat eivät voi tulla hakemaan todistusta koululta, vaan se toimitetaan heille postitse.