Espoon koronarokotukset laajenevat 24.3.koko THL:n määrittämään riskiryhmään 2

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
19.3.2021 klo 16.32

Huom! Astra Zenecan rokotusten ajanvaraus on toistaiseksi suljettu THL:n päätettyä keskeyttää rokotukset tilaipäisesti viikoksi 12. Rokotukset Pfizerin rokotteella jatkuvat suunnitellusti. Tiedotamme AstraZenecan rokotusten jatkosta, kun saamme asiasta uutta tietoa. 

Koronarokotusvuorossa Espoossa ovat tällä hetkellä kaikki yli 70-vuotiaat, eli vuonna 1951 ja aikaisemmin syntyneet, koko THL:n määrittelemä riskiryhmä 1 sekä 50-69-vuotiaat THL:n määrittelemästä riskiryhmästä 2. Ajanvarauksen 18-49-vuotiaille riskiryhmässä 2 piti alkaa keskiviikkona 24.3., mutta ajanvaruskirjat ovat toistaiseksi suljettu.  Riksiryhmäläisten rokotukset ovat tilapäisesti keskeytetty viikoksi 12, sillä heidän rokotteensa on Astra Zenecan rokote. Ikäihmisten ja riskiryhmään 1 kuuluvien 16-17 -vuotiaiden rokotukset PfizerBioNTechin rokotteella jatkuvat suunnitellusti.

Sähköinen ajanvarausjärjestelmä tarkastaa kuulumisesi rokotusvuorossa olevaan ikäryhmään ja sairausluokitukseen. Rokotusoikeus tarkistetaan rokotuspisteillä Kanta-palvelusta tai Espoon kaupungin potilastietojärjestelmästä. Jos rokotukseen tuleva ei ole sairautensa vuoksi Espoon kaupungin sosiaali- ja terveystoimen asiakas tai Kanta-palvelun tietoihin pääsyä ei ole, vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus tai tila pyydetään todistamaan muulla tavoin, kuten sairaskertomuksen kopiolla.

Lue lisää vaikealle koronavirustaudille altistavista sairauksista tai tiloista.

Espoossa koronarokotusvuorossa ovat 24.3. alkaen kaikki yli 70-vuotiaat sekä riskiryhmät 1 ja 2

Espoossa ovat rokotusvuorossa kaikki tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat asukkaat, eli vuonna 1951 tai aiemmin syntyneet, sekä heidän omaishoitajansa, joilla on omaishoidontuen päätös. Kullekin rokotettavalle pitää varata oma rokotusaika, mutta ajat voivat olla esim. peräkkäisiä. Tänä vuonna 70 vuotta täyttävät ja tätä vanhemmat espoolaiset ovat saaneet tiedon rokotusvuorostaan postitse porrastetusti alkuvuoden aikana.

Kaikki THL:n määrittämään riskiryhmään 1 kuuluvat, eli 16 vuotta täyttäneet henkilöt, joilla on vakavalle koronavirustaudille erittäin voimakkaasti altistava sairaus, ovat voineet varata ajan koronarokotukseen 26.2. lähtien.

Kun ajanvaraus aukeaa myös 18-49-vuotiaille, joilla on vakavalle koronavirustaudille altistava sairaus, rokotusvuorossa on myös koko THL:n määrittämä riskiryhmä 2. Tiedotamme ajanvarauksen aukeamisesta kun saamme uutta tietoa Astra Zenecan rokotusten jatkosta.

Seuraavaksi rokotusvuorossa sote-henkilöstö

Ikäihmisten ja riskiryhmien jälkeen siirrytään rokottamaan THL:n määrittämän rokotusjärjestyksen mukaisesti sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöä. Väestön rokottamiseen päästään tämänhetkisen arvion mukaan toukokuussa. Asiasta tiedotetaan lisää aikataulun ja rokotusjärjestyksen varmistuttua.

Varaa aika rokotukseen verkossa

Helpoiten rokotusajan saa sähköisestä ajanvarausjärjestelmästä osoitteessa koronarokotusaika.fi.  Avaamme aikoja järjestelmään sitä mukaa, kun saamme varmuuden uusien rokote-erien saapumisesta. Jos aikoja ei ole tarjolla, kokeile uudelleen myöhemmin, esim. parin päivän päästä.

Mikäli haluat asioida puhelimessa, voit jättää takaisinsoittopyynnön koronarokotusten ajanvarausnumeroon 09 816 34800 (ma-pe klo 8-18). Soitamme jonossa oleville takaisin sitä mukaa, kun rokotusaikoja on saatavilla. Osa voi joutua odottamaan takaisinsoittoa jopa useamman päivän tai viikon, koska soittoja tehdään vain silloin, kun rokotusaikoja on tarjolla. Huom! Omaishoitajat voivat toistaiseksi varata ajan vain puhelimitse.

Rokotteet annetaan kahdella eri rokotuskerralla. Jos molempien rokotusaikojen varaus ei onnistu samanaikaisesti, annetaan aika toiselle rokotuskerralle ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Tehosterokote annetaan n. 12 viikon kuluttua.

Espooseen saadaan tällä hetkellä kahta eri koronavirusrokotetta: Pfizer-BioNTech Comirnaty sekä AstraZeneca Covid-19. Vuonna 1951 ja sitä aikaisemmin syntyneet eli yli 70–vuotiaat sekä 16-17-vuotiaat riskiryhmään 1 kuuluvat saavat Pfizer-BioNTechin Comirnaty-rokotteen. AstraZenecan Covid-19 -rokotetta annetaan 18–69-vuotiaille.

Ajantasaista tietoa koronarokotuksista, rokotusten etenemisestä ja rokotuspisteistä Espoossa löytyy verkkosivulta espoo.fi/koronarokotus.