Ajan peruminen voi siirtää tehosterokotuksen syksyyn – Koronarokotteiden saatavuus heinä-elokuussa epävarmaa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.6.2021 klo 15.01

Viime viikkoina koronarokotuksen puhelinpalveluun on soittanut suuri määrä henkilöitä, jotka ovat halunneet siirtää tehosterokotuksensa aikaa esim. lomansa vuoksi.  Tehosterokotusten siirrot ovat ongelmallisia, sillä tämänhetkisen tiedon mukaan saamme rokotteita heinä-elokuussa vain tehosteisiin tarvittavan määrän eikä vapaita rokotusaikoja ole näin ollen tarjolla.

Tehosterokotteen ottaminen ajallaan on tärkeää tehokkaan ja pitkäkestoisen suojan varmistamiseksi. Erityisesti virusmuunnosten tapauksessa hyvän suojan syntyminen vaatii kaksi rokoteannosta.

”Tällä hetkellä näyttää siltä, että heinä-elokuussa pystytään rokottamaan pääasiassa tehosterokotuksia. Tämä taas tarkoittaa sitä, että tyhjiä rokotusaikoja ei ole ja oman tehosterokotusajan peruuttaminen voi siirtää rokotuksen pahimmassa tapauksessa jopa syksyyn”, sanoo Espoon perusturvajohtaja Sanna Svahn.  ”Pyydämmekin, että ihmiset tulisivat tehosterokotuksiin saamallaan ajalla ja aikaa muutettaisiin vain äärimmäisen painavasta syystä.”

Mikäli aika on peruttava, se onnistuu ajanvaraustekstiviestissä tulleiden ohjeiden avulla. Koronarokotusaika.fi-sivusto antaa varata uuden tehosteajan, joka on aikaisintaan 11 viikkoa tai viimeistään 12 viikkoa ja 5 päivää ensimmäisen rokotuksen jälkeen. Mikäli uutta tehosteaikaa ei pysty varaamaan tässä aikaikkunassa, tulee uusi aika varata puhelimitse. Koronarokotusten ajanvarausnumeroon voit jättää takaisinsoittopyynnön 09 816 34800 ma-pe klo 8–18.