Espoon kaupungintalo odottaa vielä ympäristöministeriön ratkaisua

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
6.11.2019 klo 9.26

Espoon vanhan kaupungintalon purkamissuunnitelmissa päästiin askel eteenpäin, kun korkein hallinto-oikeus päätti 5.11.2019, että se ei myönnä valituslupaa talon purkamispäätökseen. Kaupungintalon purkutöitä ei kuitenkaan voida vielä aloittaa, sillä taloa koskeva suojeluesitys on edelleen ympäristöministeriön käsittelyssä. Uudenmaan ELY-keskus hylkäsi 7.5.2019 taloa koskevan suojeluesityksen, mutta päätöksestä valitettiin ympäristöministeriöön.

Alueen täysipainoinen kehittäminen viivästyy edelleen

Espoon kaupungintaloa koskevat valitukset ja suojeluesitykset ovat jo vuosia viivästyttäneet Espoon keskuksen ja erityisesti entisen Virastokeskuksen kehittämistä, koska kaupungintalon korttelia ei ole saatu kehittämiseen mukaan. Kaupungintalon ympäristön kehittäminen mahdollistaisi asuntorakentamista yli 1 000 uudelle asukkaalle.

Alueella on keskeinen sijainti junaradan varrella, ja tuleva kaupunkirata parantaa joukkoliikenneyhteyksiä entisestään. Kaupunkirata tuo alueelle lisää asukkaita, palveluja ja työpaikkoja, ja parempia palveluja. Myös alueen turvallisuus ja viihtyisyys edellyttävät merkittäviä parannustoimenpiteitä.

Uudistustyön myötä Espoon keskuksesta tulee monipuolinen, viihtyisä ja moderni kaupunkikeskus. Palvelujen ja joukkoliikenteen äärelle rakennetaan asuintaloja ja korkeatasoiset kevyen liikenteen kulkureitit.

Uutinen 7.2.2019: Espoon kaupungintaloa koskevat valitukset jarruttavat alueen kehittämistä