Espoon ja Shanghain pitkäjänteinen yhteistyö saa jatkoa uudella sopimuskaudella

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.2.2021 klo 15.05

Espoon kaupungilla on pitkäaikaiset ja vahvat yhteistyösuhteet Shanghain kaupungin kanssa. Kaupungit solmivat ystävyyskaupunkisopimuksen yli 20 vuotta sitten. Espoon ystävyyskaupunki Shanghai on maailman kolmanneksi suurin kaupunki ja merkittävä talouselämän keskus.  

Kaupunginjohtajat allekirjoittivat yhteistyösopimuksen virtuaalitapaamisessa 

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja pormestari Gong Zheng allekirjoittivat virtuaalitilaisuudessa Espoon ja Shanghain välisen yhteistyösopimuksen vuosille 2021–2023. Uudessa sopimuksessa määritellyt yhteistyön teemat ovat: innovaatiot ja yrittäjyys, yritystoiminta ja investoinnit, koulutus, liikunta, kulttuuri, turismi ja konferenssit, kestävä kehitys sekä terveys, hyvinvointi ja vanhustenhoito.

”Espoo voi Shanghain kanssa tehtävän yhteistyön avulla edistää koko Suomen kilpailukykyä ja avata suomalaisyrityksille ovia Shanghain kautta Kiinaan”, kaupunginjohtaja Mäkelä kertoo. 

Yhteistyösopimuksen allekirjoitustilaisuudessa kaupunginjohtajat päivittivät toisilleen kaupunkien tilannetta korona-aikana. Puheissa korostui erityisesti yhdessä tekeminen ja kestävä kehitys.

"Koronan jälkeisessä kasvussa China International Import Expo marraskuussa Shanghaissa olisi hyvä foorumi espoolaisille ja suomalaisille yrityksille", kaupunginjohtaja Mäkelä jatkaa.

Espoon kaupunginjohtaja ja elinkeinojohtaja allekirjoitetun sopimuksen kanssa.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä ja Espoon elinkeinojohtaja Tuula Antola allekirjoitetun sopimuksen kanssa. 

Vuosien varrella yhteistyö on kehittynyt läheiseksi kumppanuudeksi. Kaupunkiyhteistyön merkitys Aasiassa on tärkeä ja se toimii ovien avaajana myös muille espoolaisille toimijoille. Pitkäjänteisen yhteistyön kohokohtia ovat olleet esimerkiksi lukioiden sisarkoulut, yliopistojen ja korkeakoulujen yhteistyö ja yritysten kontaktit. Espoolaiset ja suomalaiset toimijat ovat olleet mukana vuosittain esimerkiksi Kiinan suurimmilla China International Import Expo -tuontimessuilla. 

Lisätietoa: 

kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, puh. 046 877 3953, jukka.makela@espoo.fi 

elinkeinojohtaja Tuula Antola, puh. 043 824 6393, tuula.antola@espoo.fi