Espoon islamilaiset yhdyskunnat torjuvat koronaa yhdessä kaupungin kanssa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
26.11.2020 klo 16.29

Espoon islamilaisten yhdyskuntien edustajat ja Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä keskustelivat torstaina videoyhteyden välityksellä nopeasti heikentyneestä koronatilanteesta pääkaupunkiseudulla. Muslimiyhteisö kertoi sitoutuvansa täysin kaupunkien ja viranomaisten turvallisuussuosituksiin.

Espoon islamilaiset yhdyskunnat ovat tämän hetken suositusten mukaisesti keskeyttänyt perjantairukoukset kokonaan kolmen viikon ajaksi, 13.12.2020 saakka. Myös muita rukoushetkiä ja tapahtumia harvennetaan, ja niihinkin saa osallistua enintään kymmenen henkilöä kerrallaan.

Kaikissa uskonnollisissa tilaisuuksissa noudatetaan myös turvavälejä, huolehditaan käsi- ja yskimishygieniasta sekä käytetään maskeja. Pieniäkin flunssaoireita potevia kehotetaan hakeutumaan heti koronatestiin ja pysymään muuten kotona.

”Uskonnollisten yhteisöjen edustajat sitoutuivat vahvasti noudattamaan myös tulevia suosituksia ja määräyksiä. Jos uusia rajoituksia määrätään huomenna, ne otetaan heti käyttöön. Yhteisö myös viestii koko ajan jäsenilleen siitä, mitkä ohjeet ovat voimassa ja miksi jokaisen on tärkeää noudattaa niitä”, kertoo erityisasiantuntija Said Aden Espoon kaupungilta.

Espoon kaupungin asiantuntijat tekevät tiivistä yhteistyötä maahanmuuttajayhteisöjen kanssa ja rakentavat luottamusta yhteisöjen suuntaan.