Espoon ajantasa-asemakaava nyt verkossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
21.8.2012 klo 15.17

Espoon ajantasa-asemakaava (asemakaavayhdistelmä) on katseltavissa internetin kautta. Osoite on kartat.espoo.fi, katsottavaksi kartaksi valitaan Ajantasa-asemakaava.

Ajantasa-asemakaava on voimassaolevien kaavamerkintöjen yhdistelmä. Se on tehty kokoamalla alkuperäisistä kaavoista palapeliä kaavojen voimassaoloalueet huomioon ottaen.

Internetissä olevaan ajantasa-asemakaavaan pyritään päivittämään kaavamuutokset mahdollisimman pian. Ajantasaista aineistoa eri tiedonsiirtomuodoissa myy kaupunkimittausyksikkö.

Ajantasa-asemakaavan merkinnät toistavat alkuperäisen kaavan merkintöjä. Eri kaavojen alueilla sama merkintä saattaa tarkoittaa eri asioita, joten ajantasa-asemakaavan merkintöjä tulkittaessa on syytä tutkia kaava-alueiden rajauksia ja kunkin kaava-alueen omia kaavamääräyksiä. Kaava-alueiden rajaukset ja kaavakohtaiset määräykset löytyvät katseltaviksi samalta internet-sivustolta. Kaavoitushankkeet löytyvät kohdasta Kaavoitus.

Ajantasa-asemakaava internetissä on tarkoitettu kansalaisten katselukäyttöön. Ajantasa-asemakaava vastaa sijaintitarkkuudeltaan graafisten kaavojen tarkkuutta eikä sovellu mitoituslaskentaan.  Tonttikohtaiset merkinnät on aina syytä tarkistaa ennen osto- tai rakentamispäätöstä voimassa olevasta asemakaavasta.

linkki karttapalvelun sivuille