Espoolle kansainvälinen palkinto datan innovatiivisesta hyödyntämisestä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.9.2020 klo 9.26

Espoon kaupungille on myönnetty UNESCOn kumppaniorganisaation Netexplo Observatoryn palkinto kaupunkina, joka on hyödyntänyt dataa innovatiivisesti. Palkinnot jaetaan UNESCO Netexplo Forum 2020 -verkkotapahtumassa 23.9.2020.

Espoo on esimerkiksi kokeillut, voiko tekoäly tunnistaa erityistä tukea tarvitsevia asiakasryhmiä datan perusteella. Tällä hetkellä Espoo selvittää yhteistyössä muiden suurten kaupunkien kanssa, miten OmaDataa voitaisiin hyödyntää kaupungin palveluiden kehittämisessä. Espoo on liittynyt myös Suomen tekoälyn tutkimuskeskus FCAI:n jäseneksi. FCAI:n tavoitteena on saada kehittyneimmät tekoälymenetelmät yritysten, julkisten organisaatioiden ja yhteiskunnan käyttöön.

“Hyödyntämällä dataa innovatiivisesti ja eettisesti eli tietoturva ja -suoja huomioiden voimme tarjota asiakkaillemme sujuvampia ja vaikuttavampia palveluja ennakoivasti ja taloudellisesti kestävällä tavalla. Data ja teknologiat kuten tekoäly auttavat luomaan myös täysin uusia palveluinnovaatioita kestävän tulevaisuuden tarpeisiin. Espoo toimii edelläkävijänä kunnallisten palvelujen kestävässä kehittämisessä”, toteaa Espoon kaupungin palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen.

Tapahtumassa palkittiin yhteensä kymmenen kaupunkia eri teemoista. Netexplo on UNESCOn kumppaniorganisaatio, joka kansainvälisen yliopistoverkostonsa tukemana tutkii digitaalisen teknologian vaikutuksia yhteiskuntaan ja yrityksiin.

Lisätietoja

palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen, puh. 046 8772 871, paivi.sutinen@espoo.fi