Espoolaisessa päiväkodissa koronavirusaltistus – noin 15 henkilöä karanteeniin

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
31.7.2020 klo 16.14

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä on todettu uusia koronavirustartuntoja. Yksi tartunnan saaneista on ollut Espoossa sijaitsevan päiväkodin tiloissa.

Sairastunut henkilö on asetettu eristykseen. Lisäksi Espoon kaupungin tartuntatautiviranomainen on asettanut koronavirukselle altistuneet henkilöt kotikaranteeniin. Virukselle altistui noin kymmenen päiväkodissa ollutta henkilöä (lapsia ja henkilökuntaa) ja muutamia heidän lähipiiriinsä kuuluvia.

Altistuneiden lasten vanhempiin on oltu yhteydessä

Koronavirukselle altistuneiden lasten vanhempiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Muille päiväkodin toimintaan osallistuneiden, altistumattomien lasten vanhemmille tiedotetaan asiasta päiväkodin kautta. Päiväkodin nimeä ei julkaista asianosaisten yksityisyyden suojan vuoksi.

Päiväkodin toiminta jatkuu normaalisti, sillä muilla työntekijöillä tai lapsilla ei katsota olevan tartuntariskiä. Päiväkodissa noudatetaan tehostettuja varotoimia mm. siten, että lapsiryhmät pysyvät erillään ja palaverit pidetään ulkotiloissa.

Jos sinulla on koronavirusoireita, hakeudu koronavirustestiin

On tärkeää, että jokainen, jolla on vähäisiäkään koronavirukseen viittaavia oireita, hakeutuu koronavirustestiin. Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus ja haju- tai makuaistin menetys sekä ripuli tai vatsakipu ilman ilmeistä syytä. Testiin pääsee Espoossa soittamalla koronaneuvontaa p. 09 816 34600 (ma-pe klo 7–18, muina aikoina palvelee Päivystysapu, p. 116 117). Lisäohjeet: espoo.fi/koronavirus

Eristys ja karanteeni:

  • Henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta, asetetaan eristykseen.
  • Terve henkilö, joka on ollut tekemisissä koronavirustautiin sairastuneen henkilön kanssa, asetetaan karanteeniin. Karanteeni kestää kaksi viikkoa. Karanteeni estää tartuntojen leviämistä, jos karanteeniin asetettu henkilö sairastuu. Ohje kotikaranteeniin määrätylle