Espoolaisessa päiväkodissa ja hoivapalveluyrityksessä koronavirusaltistumisia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.8.2020 klo 11.17

Sairastunut henkilö on asetettu eristykseen ja koronavirukselle päiväkodissa altistuneet noin 50 henkilöä on asetettu kotikaranteeniin. Karanteeniin asetettujen joukossa on lapsia ja henkilökuntaa.

Koronavirukselle altistuneiden lasten vanhempiin on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti. Muille päiväkodin toimintaan osallistuneiden, altistumattomien lasten vanhemmille tiedotetaan asiasta päiväkodin kautta. Päiväkodin nimeä ei julkaista asianosaisten yksityisyyden suojan vuoksi.

Kotihoitopalveluja tarjoavan hoivayrityksen sairastunut henkilö on asetettu eristykseen ja koronavirukselle altistuneet yrityksen työntekijät on asetettu kotikaranteeniin. Asiakkaiden palveluja järjestellään uudelleen. Tartuntatautiyksikön selvityksen mukaan asiakkaat eivät ole altistuneet koronavirukselle, mutta heidän tilannettaan seurataan varmuuden vuoksi erityisen tarkasti.

Jos sinulla on koronavirusoireita, hakeudu koronavirustestiin

Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus ja haju- tai makuaistin menetys sekä ripuli tai vatsakipu ilman ilmeistä syytä. Testiin pääsee Espoossa soittamalla koronaneuvontaa p. 09 816 34600 ma-pe klo 7–18, muina aikoina palvelee Päivystysapu, p. 116 117. Lisäohjeet: espoo.fi/koronavirus

Eristys ja karanteeni:

  • Henkilö, jolla on todettu koronavirustartunta, asetetaan eristykseen.
  • Terve henkilö, joka on ollut tekemisissä koronavirustautiin sairastuneen henkilön kanssa, asetetaan karanteeniin. Karanteeniaika on kaksi viikkoa altistumisesta. Karanteeni estää tartuntojen leviämistä, jos karanteeniin asetettu henkilö sairastuu. Ohje kotikaranteeniin määrätylle