Espoolaisessa hoivakodissa todettu koronavirustartuntoja

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.1.2021 klo 16.48

Espoossa sijaitsevassa Palvelutalo Hopeakuun hoivakodissa on todettu koronavirustartunta yhdeksällä asukkaalla ja seitsemällä työntekijällä.  

Palvelutalo Hopeakuun yhdessä ryhmäkodissa on ilmennyt tartuntoja. Muissa ryhmäkodeissa ei ole havaittu tartuntoja.  

Tartunnan saaneet asukkaat on eristetty muista asukkaista ja tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen. Lisäksi hoivakodissa altistuneet henkilöt on määrätty karanteeniin. Tartunnansaaneiden kanssa samoissa tiloissa asuville ja työskenteleville on tehty koronavirustestit ja tuloksia odotetaan. Asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä. 

- Ryhdyimme heti toimenpiteisiin tartuntojen leviämisen estämiseksi. Eristimme ryhmäkodin muista yksiköistä, eikä henkilökunta eivätkä asukkaat liiku muissa yksiköissä. Positiivisen testituloksen saaneita asukkaita hoitaa vain tietty henkilökunta eivätkä he hoida muita. Olemme käyttäneet koko ajan suojavarusteita ja nyt on otettu lisäksi käyttöön myös suojatakit ja –visiirit, kertoo Palvelutalo Hopeakuusta vastaavan Espoon eläkesäätiön toiminnanjohtaja Irene Valo. 

Koronarokotukset hoivakotien asukkaille ja henkilöstölle ovat alkaneet Espoossa tällä viikolla.  Palvelutalo Hopeakuun henkilöstön rokotukset alkoivat torstaina 14.1. ja asukkaiden rokotukset alkavat huomenna lauantaina 16.1.  

Tavoitteena on, että kaikkien hoivakotien asukkaat saavat tarvittavat kaksi rokotetta tammi-helmikuun aikana. Hoivakotikohtainen rokotusaikataulu tarkentuu lähiaikoina ja tiedotamme siitä kullekin hoivakodille erikseen. Espoossa on lähes 40 hoivakotia, joissa asukkaita on noin 1350. 

- Olemme iloisia, että olemme päässeet aloittamaan hoivakotiemme asukkaiden ja henkilökunnan rokotukset. Vaikka rokotukset ovat alkaneetkin, muistutamme, että hoivakodeissa noudatetaan edelleen huolellisia suojaustoimenpiteitä ja hygieniaohjeita, kertoo vanhuspalvelujen johtaja Matti Lyytikäinen. 

Turvalliset vierailut hoivakoteihin  

Muistutamme omaisia ja läheisiä turvallisista vierailuista hoivakoteihin. Varotoimilla ja poikkeuksellisilla vierailujärjestelyillä voimme välttää koronavirustartunnat hoivakodeissa. 

Suosittelemme pitämään yhteyttä asukkaisiin ensisijaisesti puhelimitse tai muulla etäyhteydellä. 
 
Vierailusta hoivakotiin on sovittava aina ennakkoon. Sopimalla vierailusta ennakkoon voimme varmistaa, että hoivakotiin ei keräänny samanaikaisesti suurta joukkoa vierailijoita. Tämän vuoksi vierailulle voi tulla vain rajallinen määrä vierailijoita kerrallaan. Rajoittamalla vierailijamäärää varmistamme, että turvaväli on mahdollista pitää hoivakodeissa asukkaiden asunnoissa. 

Vierailun alussa ja lopussa henkilökuntamme ohjaa vierailijat käsien pesuun ja käsidesin käyttöön. Vierailijat saavat kasvomaskin tulleessaan vierailulle, ja kasvomaskia on käytettävä koko vierailun ajan, myös silloin kun vierailija on kahden kesken hoivakodissa asukkaan asunnossa.  
 
Vierailuohjeet hoivakotien vierailijoille