Espoolaisessa hoivakodissa todettu koronavirustartuntoja

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
23.11.2020 klo 17.14

Espoolaisessa hoivakodissa todettu koronavirustartuntoja

Espoossa sijaitsevassa yksityisessä ikäihmisten hoivakodissa on todettu joukkotestauksen perusteella seitsemällä asukkaalla ja neljällä henkilökunnan jäsenellä koronavirustartunta. 

Tartunnan saaneet asukkaat on eristetty muista asukkaista ja tartunnan saaneet henkilökunnan jäsenet on määrätty eristykseen. Lisäksi hoivakodissa altistuneet henkilöt on määrätty karanteeneihin. Asukkaiden läheisiin on oltu yhteydessä. Yksikön nimeä ei kerrota julkisuuteen asianosaisten yksityisyyden suojaamiseksi.

Aiemmin tänä syksynä rajattuja tartuntaketjuja on todettu kahdessa espoolaisessa hoivakodissa. Lisäksi yksittäisen henkilön sairastuminen on muutamassa tapauksessa johtanut seulontatestaukseen. Näissä tapauksissa laaja testaus ei kuitenkaan paljastanut lisätartuntoja. Espoossa on lähes 40 hoivakotia, joissa asukkaita on noin 1350.

Turvalliset vierailut hoivakoteihin – muista käyttää maskia

Muistutamme omaisia ja läheisiä turvallisista vierailuista hoivakoteihin. Varotoimilla ja poikkeuksellisilla vierailujärjestelyillä voimme välttää koronavirustartunnat hoivakodeissa.

Vierailun alussa ja lopussa henkilökuntamme ohjaa vierailijat käsien pesuun ja käsidesin käyttöön. Vierailijat saavat kasvomaskin tulleessaan vierailulle, ja kasvomaskia on käytettävä koko vierailun ajan, myös silloin kun vierailija on kahden kesken hoivakodissa asukkaan asunnossa. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä myös matkalla vierailulle.

Vierailuista on sovittava ennakkoon henkilökuntamme kanssa. Sopimalla vierailusta ennakkoon voimme varmistaa, että hoivakotiin ei keräänny samanaikaisesti suurta joukkoa vierailijoita. Tämän vuoksi vierailulle voi tulla vain rajallinen määrä vierailijoita kerrallaan. Rajoittamalla vierailijamäärää varmistamme, että turvaväli on mahdollista pitää hoivakodeissa asukkaiden asunnoissa.

Vierailuohjeet hoivakotien vierailijoille