Espoo yhtyi pääkaupunkiseudun yhteiseen maakunta- ja sotelausuntoon

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
16.5.2018 klo 8.50

Espoon valtuusto päätti äänin 49 - 24 hyväksyä pääkaupunkiseudun kaupunkien yhteisen lausunnon maakunta- ja soteuudistuksesta.

Espoon kaupunginhallitus oli esittänyt muutoksia lausuntoon, mutta kaupunginhallituksen pohjaesitys hävisi äänestyksessä ja valtuusto päätti yhtyä yhteiseen lausuntoon.

Pääkaupunkiseudun kaupunginvaltuustojen yhteinen keskustelutilaisuus maakunta- ja sote-uudistuksesta pidettiin Vantaalla 15.5.2018. Kunkin kaupungin avauspuheen lisäksi kuultiin yli 50 puheenvuoroa. Keskustelu jatkui valtuustojen erillisissä kokouksissa, joissa myös kunkin kaupungin lausunnosta päätettiin.

Kaikki valtuustot hyväksyivät yhteisen lausunnon, Espoossa äänin 49 – 24, Vantaalla äänin 48 – 16 ja Helsingissä äänin 79 – 3 (yksi tyhjä, poissa 2). Kauniaisissa päätös oli yksimielinen.

Lausunnon mukaan maakunta- ja sote-uudistuksella on paljon vahingollisia vaikutuksia kasvavien kaupunkien taloudelle, palveluille ja investointikyvylle, eikä se ota huomioon pääkaupunkiseudun erityispiirteitä. Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kaupunginvaltuustot toteavat yhteisenä lausuntonaan, että eduskunnan käsiteltävänä oleva maakunta- ja sote-uudistus ei riittävästi toteuta sille asetettuja tavoitteita, eikä ehdotuskokonaisuutta tule esitetyssä muodossa hyväksyä.

Espoon valtuuston esityslista/ennakkopöytäkirja 15.5.2018

Tallenne valtuuston kokouksesta on katsottavissa Espoon kanavalla: http://www.mediaserver.fi/live/espoo

Tallenne pääkaupunkiseudun valtuustojen yhteiskeskustelusta: http://vantaakanava.fi/