Espoo valitsi YIT:n ja Meridiamin uudella mallilla toteutettavien koulujen ja päiväkotien palveluntuottajaksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
14.10.2019 klo 12.56

Piirroskuva rakentamisesta

Espoon kaupunki rakennuttaa seuraavan viiden vuoden aikana useita kouluja ja päiväkoteja, joiden suunnittelusta, rakentamisesta, rahoituksesta ja ylläpidosta vastaamaan on valittu YIT Oyj:n ja Meridiam Investments II:n muodostama projektiyhtiö.

Espoon kaupunki on kilpailuttanut kuluneen vuoden aikana PPP-mallilla (Public Private Partnership) kokonaispalvelun, jossa nyt valittu palveluntuottaja vastaa hankkeen rahoituksesta, suunnittelusta, rakentamisesta sekä ylläpidosta 20 vuoden ajan. Mallin mukaisesti Espoo maksaa projektiyhtiölle käytettävyysperusteista palvelumaksua.

YIT:n ja Meridiam Investments II:n muodostama projektiyhtiö valittiin PPP-hankkeen palveluntuottajaksi laatu- ja hintatarjouksen perusteella. Sopimus on tarkoitus allekirjoittaa kesäkuun alussa 2020.

Hankkeessa rakennetaan kahdeksan kohdetta

Hankkeeseen on liitetty tällä hetkellä seuraavat espoolaiskoulut ja -päiväkodit: Perkkaan koulu ja nuorisotila sekä Perkkaan päiväkoti, Nauriskasken koulu ja Nöykkiönniityn päiväkoti, Pohjois-Tapiolan yhtenäiskoulu, Kuitinmäen koulu sekä Kilon koulu ja päiväkoti. Tavoitteena on, että uudet koulut ja päiväkodit avaavat ovensa vuosien 2022-2024 aikana.

”PPP-hankkeella tavoitellaan aiempaa tehokkaampaa tilankäyttöä kaupungin kouluissa ja päiväkodeissa ja sitä kautta uudenlaista kustannustehokkuutta. Esimerkiksi koulujen tilatehokkuutta on saatu merkittävästi parannettua toiminnallisuudesta tinkimättä”, toteaa Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo.