Espoo suunnittelee ja rakentaa kunnallistekniikkaa 157 miljoonalla eurolla vuonna 2018

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.1.2018 klo 9.49

Espoon kaupunki suunnittelee ja rakentaa katuja, puistoja ja muita yleisiä alueita 157 miljoonalla eurolla vuonna 2018. Lisäksi kaupunki rakennuttaa vesihuoltoa noin 10 miljoonalla eurolla. Tekninen lautakunta hyväksyi kunnallistekniikan investointiohjelman 2018 kokouksessaan 13.12.2017.

Katuja ja muita liikenneväyliä tullaan rakentamaan noin 96 miljoonalla, joukkoliikenteen kohteita noin 25 miljoonalla, puistoja ja raitteja noin 11 miljoonalla eurolla. Noin 19 miljoonan euron kohdentaminen tarkentuu vielä alkuvuoden aikana.

Kunnallistekniikan rakentaminen painottuu vuonna 2018 länsimetron ja sen jatkeen alueelle eli Otaniemi-Tapiola-Matinkylä-Kivenlahti-akselille. Merkittävimmät vuonna 2018 alkavat rakennushankkeet ovat Finnoon keskuksen ja Djupsundsbäckenin kadut, Gobbackan tien rakentaminen Viiskorvesta Gobbackaan, Kunnarlantien kevyen liikenteen väylän jatkaminen Aurinkoniitystä Pakankylään sekä Leppävaaran urheilupuiston latu- ja kävelyreittien kehittäminen.

Tutustu investointeihin interaktiivisesti

Kunnallistekniikan investointeja ja käyttötalousbudjettia voi tutkia ja analysoida helposti interaktiivisen raportin avulla.

Elementin klikkaaminen raportissa tuo näkyviin valitun kohteen lukuarvot. Klikkaamalla samaa elementtiä uudelleen, näkymä palautuu alkuperäiseksi. Investointien kymmenestä suurimmasta hankkeesta saa lisätietoa viemällä hiiren hanketta kuvaavan laatikon päälle.

Vuoden 2018 rakennushankkeet ovat nähtävissä myös Espoon karttapalvelussa: kartat.espoo.fi.

Tutustu interaktiiviseen raporttiin tästä.

Investointiohjelman graafeja