Espoo onnittelee uusia Suomen kansalaisia

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
12.9.2017 klo 16.30

Espoossa asuvia, vuonna 2016 Suomen kansalaisuuden saaneita juhlittiin Espoo-päivän yhteydessä Leppävaaran Sellosalissa. Juhlat jatkuvat aina ensi vuoden toukokuuhun, sillä kaupunki tarjoaa uusille kansalaisille laajan kulttuuriedun.

Espoon kaupungin ensimmäisessä hyväntuulisessa kansalaisuusjuhlassa Andre Noel Chaker haastoi vieraat yhteislauluun "Olen suomalainen". Hauskaa oli.

Vuonna 2016 yli 700 kaupunkilaista sai Suomen kansalaisuuden, heistä satakunta osallistui yhteiseen Espoo-päivän tilaisuuteen. Ensimmäistä kertaa toteutetusta kansalaisuusjuhlasta on tarkoitus tehdä perinne. Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuosi on hyvä ajankohta uuden aloittamiselle.

Kansalaisuusjuhlassa oli välitön ja lämmin tunnelma. Vieraita ottivat vastaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Markku Markkula (oik.) ja kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Kaupunki huomioi kansalaisuuden saaneita myös monipuolisella kulttuuriedulla. Edusta kerrottiin Sellosalin juhlassa ja siitä on postitettu tietoa koteihin.

Kulttuurietu kattaa laajasti kaupungin kulttuuripalveluja. Siinä tarjotaan mahdollisuus piipahtaa museoissa, nauttia konserteista ja elokuvista sekä osallistua tapahtumiin ja työpajoihin ilmaiseksi tai alennetuin hinnoin. Etu on voimassa 2018 toukokuuhun.

Kulttuuriedun jatkosta sovitaan, kunhan saadaan kokemuksia siitä, miten kaupungin huomionosoitus otetaan vastaan, kiinnostaako se ja miten sitä olisi mahdollista kehittää.

OVO:n edustusjoukkue ilahdutti vieraita taidoillaan.

"Kulttuuriedun kautta haluamme paitsi toivottaa uudet kansalaiset Suomeen ja Espooseen innostaa heitä tutustumaan maan ja kaupunkimme kulttuuriin. Kulttuuririennot tarjoavat myös yhteisöllisyyttä ja tapoja juurtua ja liittyä uuteen kotiseutuun. Käyttämällä etua myös itse kaupunki, ympäristö ja tilat tulevat tutuiksi", toivottaa kulttuurijohtaja Susanna Tommila uudet kansalaiset tervetulleiksi kulttuuripalvelujen pariin.

Kuluvan vuoden 2017 aikana Suomen kansalaisuuden saaneita juhlitaan yhdessä elokuun 2018 lopulla.

Tutustu tarkemmin kulttuurietuun: Uusien kansalaisten kulttuurietu

Lisätietoja: katja.koskela@espoo.fi

Kulttuuriedusta on tiedotettu kaikille vuonna 2016 Suomen kansalaisuuden saaneille täysikäisille espoolaisille.