Espoo mukana some-aarteenetsinnässä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.3.2016 klo 15.11

Espoo on mukana Turun yliopiston järjestämässä Itupiilo-aarteenetsintäpelissä. Yhteensä kuudessa kaupungissa toteutettavassa pelissä aarteiden jäljille vievät some-vihjeet.

Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma toteuttaa Itupiilo-aarteenetsintäpelin yhdessä Viherympäristöliiton, Kaupunginpuutarhurien seuran ja Kekkilän kanssa.

Yhteistyössä on mukana kuusi kaupunkia - Espoo, Jyväskylä, Mikkeli, Pori, Tampere sekä Turku. Näistä kaupungeista on mahdollista löytää yhteensä 72 aarretta aikavälillä 31.3.–3.4.2016. Peliin voi osallistua kuka tahansa seuraamalla Instagramin ja Facebookin kautta päivittäin annettavia kuvavihjeitä.

Pelin neljällä osallistumispäivällä on kullakin oma teemansa: torstaina teemana on tuli, perjantaina vesi, lauantaina ilma ja sunnuntaina maa. Kaikkien aarteiden kätköpaikat sijaitsevat helposti saavutettavilla paikoilla niin, että kohteisiin pääsee helposti pyörällä, kävellen tai julkisen liikenteen avulla.

Löydä vihjeet ja jaa löytösi: #ituEspoo ja #itupiilo

Kuhunkin kaupunkiin on piilotettu yksi kätkö jokaista pelipäivää kohden. Pelit alkavat tasatunnein, ja kaikista kaupungeista annetaan vihjeitä Instagramissa ja Facebookissa 20 minuutin välein. Ensimmäinen vihjeistä on vaikein, kolmas helpoin.

Kunkin kaupungin tunnistaa vihjekuvassa olevasta logosta (logot alla) sekä kaupunkikohtaisesta tunnisteesta: Espoon kohdalla se on #ituEspoo. Koko kilpailua voi seurata tunnisteella #itupiilo.

Palkintoina ikkuna- tai parvekeviljelyn aloituspaketteja, viherseinä ja viljelylaatikko

Ensimmäiset kolme kätkön löytäjää saavat palkinnoksi kätköstä löytyvän ikkuna- tai parvekeviljelyn aloituspaketin. Kolmen ensimmäisen löytäjän on myös jaettava Instagramissa tai Facebookissa kuva kätköstä ja palkinnosta oman kaupunkinsa ja koko kilpailun tunnisteella varustettuna.

Myöhemmin kätkölle ehtivät sen sijaan löytävät kohteesta Itupiilo-tunnuksen, jotta he voivat olla varmoja siitä, että ovat todella löytäneet kätkön. Kaikki paikalle saapuvat voivat osallistua Kekkilän viherseinän ja viljelylaatikon arvontaan lähettämällä kuvan kätkökohteesta oman kaupunkinsa tunnuksella Instagramiin ja Facebookiin. Kätköihin on piilotettu myös yllätyspalkintoja.

Arvontaan voi osallistua yhdellä kuvalla päivää ja osallistujaa kohden, ja se on avoinna maanantaihin 4.4. saakka. Instagram- ja Facebook-päivitysten on oltava julkisia, jotta niiden avulla voi osallistua peliin.

Kampanja on osa valtakunnallista Vihervuotta 2016. Teemavuoden tarkoituksena on edistää ympäristön viihtyisyyttä ja sitä kautta ihmisten hyvinvointia.

Lisätietoja:

Aliisa Sinkkonen FM, Turun yliopisto, aliisa.sinkkonen@utu.fi, p. 050 3038 369
Tiia Naskali, projektisihteeri Vihervuosi – Gröna Året 2016, tiia.naskali@vyl.fi, p. 050 4381 860
Nina Kinnunen, Marketing Communications Manager, Kekkilä Group, nina.kinnunen@kekkila.fi, p. +358 40 7775 333

Sari Turkka, viheraluehoitaja, Espoon kaupunki: 043 8266863, sari.turkka@espoo.fi

Itupiilo Instagramissa: @itupiilo 
Itupiilo Facebookissa

Lisää tietoa myös Vihervuoden Facebook-sivulla