Espoo mukana Miljoona linnunpönttöä kampanjassa - omatekoiset pöntöt tervetulleita kaupungin maille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
10.3.2016 klo 14.31

Espoon kaupunki toivottaa linnunpöntöt tervetulleiksi mailleen - sadan kaupungin puolesta asennetun pöntön lisäksi nyt toivotaan aktiivisuutta kaupunkilaisilta.

Espoo on mukana Miljoona linnunpönttöä -kampanjassa. Kaupunki asensi jo oma-aloitteisesti sata pikkulinnuille tarkoitettua pönttöä Viherlaaksoon, mutta nyt myös kaupunkilaisia kannustetaan oma-aloitteiseen nikkarointiin ja ripustamiseen.

”Linnunpönttöjä saa asentaa kaupungin puistoihin ja puihin niin, että ne eivät vaurioita puita esimerkiksi naruin tai nauloin. Pesät täytyy puhdistaa vuosittain omatoimisesti, kaupunki ei huolla niitä”, sanoo tuotantopäällikkö Merja Pöyhiä Espoon kaupungin luonnonhoidosta.

Ylen sivuilta löytyvät hyvät ohjeet siitä, kuinka pönttö tulisi asentaa. Ensin tulee varmistaa, että pöntön todella saa ripustaa tietylle paikalle - jos kyse ei ole omasta tai kaupungin maasta, tulee maanomistajalta pyytää siihen lupa. Huomioon tulee ottaa myös se, kuinka ja mille korkeudelle pönttö ripustetaan. Puun kasvu kannattaa myös huomioida kiinnityksessä.

Jos omat sormet eivät taivu nikkarointiin, voi valmiin pöntön käydä ostamassa myös Villa Elfvikin luontotalosta osoitteesta Elfvikintie 4. Nikkarointiohjeita sen sijaan löytyy täältä.

Muistathan myös rekisteröidä valmiin ja ripustetun pöntön mukaan kampanjaan. 

Lisätietoja: Teknisen ja ympäristötoimen asiakaspalvelu:  09 816 25000