Espoo kannustaa viettämään Suomen luonnon päivää elokuussa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
4.6.2015 klo 8.58

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän  kaupungin- ja kunnanjohtajille lähettämässä haasteessa todetaan, että kesän päätteeksi vietämme jo kolmatta kertaa Suomen luonnon päivää lauantaina 29.8. Edeltävä viikko on omistettu koululaisille. Kuntien ja kaupunkien toivotaan kutsuvan asukkaat mukaan viettämään Suomen luonnon päivää!

Suomen luonnon päivän tarkoituksena on suunnata katseet kauniiseen suomalaiseen luontoon, saada ihmiset liikkeelle ja jakamaan luontokokemuksiaan. Päivää voi viettää niin yleisötapahtumissa kuin perheen ja ystävien kesken omassa rakkaimmassa luontopaikassaan.

Suomen luonnon päivä on Suomen luonnonsuojeluliiton, Suomen ympäristökeskuksen, Metsähallituksen luontopalvelujen sekä Biologian ja maantieteen opettajien liiton yhteishanke, johon osallistuu eri alojen toimijoita Martoista ministeriöihin. Suojelijana on tasavallan presidentin puoliso, rouva Jenni Haukio.

"Luonto on aina ollut meille suomalaisille tärkeä, ja kulttuurimme korostaa monin tavoin luontoelämysten merkitystä. Kun Espoon kaupunki teki oman strategisen hallitusohjelmansa, jota kutsumme Espoo-tarinaksi, saimme espoolaisilta noin 20 000 kommenttia koskien tulevaisuuden Espoota. Eniten mainintoja oli sanasta luonto. Espoolaisille se merkitsi merta ja Nuuksion erämaita, ja erityisesti oman asuinalueen lähiluontoa", Mäkelä sanoo.

Lauantaina 29.8. Espoon Nuuksiossa, Suomen luontokeskus Haltiass,a vietetään Suomen luonnon päivän pääjuhlaa. Ohjelmaa on runsaasti koko päivän ajan.

29.8. on myös Espoo-päivä, jota vietetään sadoin avoimin tapahtumin.

Lisätietoja:

Suomen luonnon päivä: www.suomenluonnonpaiva.fi

Koko Suomen luontokohteet: www.luontoon.fi

Suomen luontokeskus Haltia: www.haltia.com   

Espoo-päivä