Espoo jakaa vuosikertomuksen kaikkiin koteihin 3.3.2018

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
27.2.2018 klo 14.30

Espoolaiset saavat koteihin ajankohtaisen kertomuksen kaupungin toiminnasta Espoo-lehden liitteenä ensi viikonloppuna. Kaupunki ei enää tee perinteistä, vain pienen kohderyhmän tavoittavaa vuosikertomusta.

”Haluamme tällä uudistuksella raportoida Espoon kaupungin tekemisistä suoraan veronmaksajille. Kaupunki tekee upeita asioita, joista asukkaat eivät ehkä ole vielä kuulleetkaan”, sanoo viestintäjohtaja Satu Tyry-Salo.

”Kysymme maaliskuun alkuviikkoina espoolaisilta mielipidettä ja kehittämisideoita Espoo-lehdestä ja liitteestä. Kyselytulos vaikuttaa siihen, jaammeko kertomuksen ensi vuonnakin kaikkiin koteihin.”

Kertomus ”Tarinoita Espoosta” on pikakurkistus Espoon arkeen ja kehittämiseen.

Kaupungin strategian, Espoo-tarinan, mukaisesti Espoo kasvaa nopeasti mutta kestävästi. Uusia asukkaita Espoo sai 4 900 viime vuonna. Asukkaista 16,1 prosenttia puhuu äidinkielenään muuta kuin suomea tai ruotsia. Kaupunki selvittää parhaillaan, miten ja missä palveluissa englanti toimii jatkossa palvelukielenä suomen ja ruotsin rinnalla.

Espoon kasvu painottuu metroasemien ja Raide-Jokerin ympäristöön mutta toisaalta junaradan halkomasta Kerasta syntyy lähivuosina uusi paikalliskeskus. Asuntotuotannossa Espoo teki uuden ennätyksen, kun viime vuonna valmistui 3270 asuntoa.

Koulujen kuntoon saaminen on valtuustokauden kärkitavoite. Koulu- ja päiväkotitilojen parantamiseen käytetään seuraavan 10 vuoden aikana yli 900 miljoonaa euroa. Oppiminen uudistuu, kun uusi varhaiskasvatussuunnitelma ja uudet opetussuunnitelmat on otettu käyttöön. Terveyspalvelut uudistuvat ja sähköistyvät. Terveysasemilla pääsee hoitoon entistä nopeammin. Lastensuojelun uudenlainen päivystystiimi, Team Ahma, on palkittu innovaatio.

Virallisesti kaupungin menneestä vuodesta kerrotaan toimintakertomuksessa, jonka kaupunginhallitus hyväksyy osana tilinpäätöstä maaliskuussa ja valtuusto kesäkuun loppuun mennessä.

Espoolaiskoteihin jaettava Tarinoita Espoosta -liite on käännetty osin ruotsiksi. Siitä on tehty myös englanninkielinen versio. Molemmat ovat luettavissa verkkolehtinä osoitteesta espoo.fi/julkaisut.

Espoo-lehti 1/2018

Vuosikertomus: Tarinoita Espoosta