Espoo ja Aalto-yliopisto maailman kärkiryhmään

  • Jaa Facebookissa
  • TwitterX
17.7.2018 klo 19.15

Espoo luo edelläkävijänä paikallisella yhteistyöllä älykkäitä, ihmislähtöisiä ja skaalattavia kestävän tulevaisuuden ratkaisuja maailmanlaajuisesti. 

Espoo ja Aalto-yliopisto valittiin huippusarjaan yhdessä Iso-Britannian Cambridgen, Yhdysvaltojen Palo Alton, Saksan Heidelbergin ja Intian Noidan kanssa toteuttamaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteita edelläkävijäyhteisönä.

Valinta on jatkoa kesäkuussa Lontoossa voitetulle ”The Intelligent Community of the Year 2018” -palkinnolle. Espoo on valittu myös EU:n Digital City Challenge -ohjelman mentorikaupungiksi ja on vuosina 2016-17 tutkitusti Euroopan kestävin kaupunki.

”Espoon voimavarana ovat espoolaiset ihmiset, yhteisöt ja yritykset. Aktiivinen yhteistyö eri toimijoiden kanssa tuo pitkällä aikavälillä runsaasti hyötyä kaupunkilaisten ja koko yhteisön arkeen niin Espoossa kuin koko Suomessa”, toteaa kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä.

Espoossa on tehty määrätietoista työtä kestävän tulevaisuuden rakentamiseksi. Toiminnan perustana on yhdessä sidosryhmien kanssa luotu tarinamuotoinen strategia – Espoo-tarina. Paikallinen ja kokeileva tekeminen kaikkien Espoo-yhteisön, Espoo Innovation Gardenin, toimijoiden kanssa, kaupungin toiminnan avaaminen innovaatiotoiminnan alustaksi sekä datan hyödyntäminen ihmislähtöisesti yhteiskehittämisen, Make With Espoo, -hengessä ovat tekijöitä, jotka on huomattu maailmalla.

”Uskomme vahvasti, että yhteisiä maailmanlaajuisia haasteita ratkaistaan parhaiten paikallisen innovaatiotoiminnan avulla yhdessä eri toimijoiden kanssa. Mikä toimii pienissä kokeiluissa, on skaalattavissa uusiin tilanteisiin ja toimintaympäristöihin, kun ihmiset saadaan mukaan tekemiseen”, kertoo palvelukehitysjohtaja Päivi Sutinen.

Onnistuneita ja skaalattavia esimerkkejä ovat niin koulujen ja palvelutorin avaaminen yhteiskehittämiselle kuin asiakkuusdatan jalostaminen tekoälyn avulla. Espoo kutsuu toimijoitaan mukaan ratkomaan uusia, sosiaalisesti, kulttuurisesti, ekologisesti ja taloudellisesti kestäviä ratkaisuja tulevaisuuden haasteisiin.

Lisätietoja

Jukka Mäkelä, Kaupunginjohtaja, Espoon kaupunki, puh. 046 877 3953, jukka.makela@espoo.fi

Päivi Sutinen, Palvelukehitysjohtaja, Espoon kaupunki, puh. 046 8772 871, paivi.sutinen@espoo.fi

Lisätietoja/taustamateriaalia: