Espoo etsii jakamistalouden ratkaisuja kokeiltaviksi

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.9.2020 klo 12.34

Espoon kaupunki etsii nopeiden kokeilujen hankinnan kautta innovatiivisia edelläkävijäratkaisuja, jotka rakentavat kestävää arkea kaupunkiympäristössä. Uusia jakamistalouteen perustuvia ratkaisuja pilotoidaan yritysten ja asukkaiden kanssa.

”Haluamme nopeiden kokeilujen kautta oppia myös siitä, missä tilanteessa ja miten espoolaiset käyttävät jakamistalouteen perustuvia palveluja”, kertoo erityisasiantuntija Mia Johansson 6Aika Kestävien kaupunginosien kumppanuusmalli KIEPPI -hankkeesta.

6Aika KIEPPI -hankkeen Espoon osatoteutus pyytää yrityksiltä tai yhteisöiltä (vaatimuksena Y-tunnus) tarjouksia nopeisiin kokeiluihin. Kokeilut toteutetaan Espoossa. Ratkaisun on oltava jakamistalouden periaatteiden mukainen, uusi tai aiempaa toimintaa täydentävä toimintamalli tai palvelu. Tarjotut ratkaisut voivat olla digitaalisia tai fyysisiä. Ne voivat perustua muun muassa jakamiseen, myymiseen, vuokraamiseen, vaihtamiseen ja lahjoittamiseen.

Tarjoa ratkaisua, joka edistää kestävää ja yhteisöllistä arkea

Jakamistalous on uudenlainen tapa kuluttaa ja käyttää hyödykkeitä. Jakamistalous muuttaa omistamisen tarvetta ja ihmiset siirtyvät kuluttamaan yhteisöllisemmin, jolloin luonnonvarojen käyttö tehostuu.

Nopeiden kokeilujen kautta pilotoitavan ratkaisun täytyy edistää Espoon asuinalueiden ja espoolaisten arjen muuttamista kestävämmäksi ja yhteisöllisemmäksi. Kokeiltavat ratkaisut voivat liittyä mihin tahansa Espoon asuinalueeseen ja kestävään arkeen liittyvään aiheeseen, kuten esimerkiksi ruokaan, käyttötavaroihin tai liikkumiseen.

Myös Espoon Asunnot Oy on kiinnostunut uusista jakamistalouteen pohjautuvista ratkaisuista, jotka liittyvät seuraaviin teemoihin:

  • asukkaiden yhteiskäytössä olevien kerhohuoneiden käytön kehittäminen jakamistalouden mukaisesti
  • yhteiskäyttöön ja jakamistalouteen perustuvat esineet
  • yhteiskäyttöiset kulkuneuvot ja jaettava pysäköintioikeus.

Ilmoittaudu avoimeen infotilaisuuteen

Espoon kaupunki järjestää hankinnasta avoimen infotilaisuuden 17.9.2020 klo 14.30–15.30. Teams Liven kautta järjestettävässä tilaisuudessa esitellään nopeiden kokeilujen haaste ja Espoon Asuntojen kehittämiskohteet, kerrotaan hakuprosessista ja vastataan kysymyksiin. Kysymyksiä hankinnasta voi myös esittää tarjouspalvelussa.

Ilmoittaudu infotilaisuuteen

Jätä tarjouksesi tarjouspalvelussa

Toimita tarjouksesi Espoon kaupungille sähköisen tarjouspalvelun kautta suomen tai englannin kielellä viimeistään 4.10.2020 klo 23.59. Hankintailmoituksen löydät tarjouspalvelusta. Voit tarkastella hankintailmoituksen kaikkia tietoja, kun kirjaudut tai rekisteröidyt palveluun.

6Aika KIEPPI kehittää kestäviä kaupunginosia

Espoon kaupunki haluaa tukea kiertotalouteen ja jakamistalouteen pohjautuvaa yritystoimintaa ja toimia kehitysalustana uusille tuotteille ja palveluille. Espoo on mukana 6Aika Kestävien kaupunkien kumppanuusmalli KIEPPI -hankkeessa. Sen tavoitteena on kehittää Espoon Kerasta, Tampereen Hiedanrannasta ja Turun Tiedepuistosta kestäviä kaupunginosia, joihin syntyy uutta kierto- ja jakamistalouteen pohjautuvaa yritystoimintaa ja työpaikkoja. Espoossa Keran kaupunginosaa kehitetään digitaaliseen alustaan pohjautuvana kiertotalouden esimerkkialueena.

Lisätietoja

Erityisasiantuntija Mia Johansson, 6Aika KIEPPI -hanke, Espoon kaupunki
puh. 040 5530 439, mia.johansson@espoo.fi

6Aika-hankkeiden logot: 6Aika, Euroopan aluekehitysrahasto, Vipuvoimaa EU:lta 2014-2020, Uudenmaan liitto.