Espoo edustaa kuntasektoria YK:n korkean tason foorumissa New Yorkissa 18.–20.7.2016

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
15.7.2016 klo 8.48

Espoon kaupungin Kestävä kehitys -ohjelman puheenjohtaja Sirpa Hertell osallistuu kestävää kehitystä käsittelevään YK:n korkean tason kokoukseen (High Level Political Forum) heinäkuun puolivälissä. Hertell matkustaa New Yorkiin maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikaisen johtamassa Suomen delegaatiossa.

Strategiansa mukaisesti Espoon kaupunki on vahvasti sitoutunut kestävään kehitykseen, joka näkyy myös käytännössä. Keväällä julkaistun kansainvälisen vertailututkimuksen mukaan Espoo on Euroopan kestävin kaupunki ja kesäkuussa Espoo palkittiin vuoden vaikuttavimmasta kestävän kehityksen sitoumuksesta.

- Iloitsen voidessani kertoa New Yorkissa Espoossa tehdystä kestävän kehityksen työstä. Kaupungit ovat avainasemassa ratkaisemassa paikallisia ja globaaleja haasteita, kuten ilmastonmuutosta. Meidän tulee ponnistella löytääksemme uusia kestäviä ratkaisuja taloudellisten, sosiaalisten sekä ilmasto-, energia- ja ekologisten tavoitteiden saavuttamiseksi, Hertell toteaa.

YK:ssa sovittiin syksyllä 2015 koko maailmaa koskevat yhteiset kestävän kehityksen tavoitteet ja toimintaohjelma, Agenda 2030. Suomi on nyt ensimmäisten maiden joukossa raportoimassa suunnitelmistaan kestävän kehityksen toimintaohjelma Agenda2030:nen toimeenpanemiseksi.

Hertell osallistuu keskiviikkona 20.7. Suomen järjestämään tilaisuuteen, jossa käsitellään yritysten, kaupunkien ja kansalaisjärjestöjen roolia Agenda2030:nen toteuttamisessa. Tavoitteena on keskustella omistajuuden rakentamisesta ja siitä, kuinka koko yhteiskunta voi yhdessä osallistua kestävän kehityksen työhön. Espoon kaupungin kestävän kehityksen työstä kerrotaan myös kestävän kehityksen yhteiskuntasitoumuksen videolla, joka on esillä foorumissa.

- Espoon vahvuuksia kestävässä kehityksessä ovat erityisesti asiantuntijuus, turvallisuus ja luonto. Lisäksi nostaisin esiin myös yhteistyön merkityksen. Edistämme kaikessa tekemisessä kumppanuutta kaupungin, asukkaiden, yritysten, oppilaitosten ja muiden yhteisöjen välillä.

Kuntatyytyväisyystutkimuksissa espoolaiset kiittävät asuntojen, työpaikkojen ja palvelujen sijoittelua sekä rakennetun ympäristön viihtyisyyttä ja kauneutta. Myös ulkoilureitit ja puistot saavat hyvät arvosanat samoin kuin juomaveden ja ilman laatu sekä jätehuolto ja kierrätys.

- Tärkein työ tehdään ihmisten arjessa; kestävän liikkumisen, asumisen, palvelujen ja lähiluonnon turvaamisessa, Hertell tiivistää.

Lue lisää espoo.fi/kestavakehitys sekä #kestäväespoo #hlpf2016

sitoumus2050.fi (Espoon kaupungin sitoumukset)