Espoo Metro Areenan tapahtumat minuutin metromatkan päässä Tapiolasta

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
7.10.2015 klo 9.33

Tapiolan Urheilupuistossa sijaitseva tapahtuma-areena on saanut uudeksi nimekseen Espoo Metro Areena. Liikenneyhteydet monipuolisia kotimaisia ja kansainvälisiä tapahtumia tarjoavaan areenaan paranevat entisestään elokuussa 2016, kun länsimetro aloittaa liikennöintinsä.

Kaupunginjohtaja Jukka Mäkelän mukaan Espoo Metro Areenan nimi viestii vahvasti mahdollisuuksia, joita metro tuo alueelle.

”Metro kytkee Urheilupuiston osaksi Tapiolan kehittymistä sekä osaksi Tapiolan kaupallisia palveluja ja monipuolista kulttuuritarjontaa. Metro yhdistää Urheilupuiston myös Keilaniemen yrityskeskittymään ja Otaniemen tiedeyhteisöön. Metromatka Tapiolasta Urheilupuistoon kestää vain minuutin”, hän toteaa.

”Tavoitteena on saada Espoo Metro Areena monipuoliseen käyttöön ja tehostaa tilojen hyödyntämistä osana Urheilupuiston pitkäjänteistä kokonaiskehittämistä. Metro tuo uusia mahdollisuuksia niin Urheilupuiston kuin muidenkin uusien metroasemien alueiden kehittämiseen ja kasvuun.”

Tapahtumien sekä liikunta- ja urheilupalvelujen lisäksi Urheilupuiston alueelle on tavoitteena saada asumista, palveluja ja toimistotilaa. Espoo Metro Areenan viereen juuri valmistunut jääkiekon harjoitushalli vahvistaa alueen käyttömahdollisuuksia entisestään.

Elämyksiä kaikille

Monipuolisella tapahtumatarjonnalla Espoo haluaa vahvistaa elämyksellistä kaupunkikulttuuria.

”Tavoitteemme on, että Espoo Metro Areenasta muodostuisi espoolaisten yhteinen elämyksellinen olohuone, joka tarjoaa tulevaisuudessa monipuolisia tapahtumia ja elämyksiä kaikille espoolaisille ja Espoossa vieraileville”, kertoo kaupunginjohtaja Mäkelä.

Espoon kaupunki on mukana järjestämässä useita merkittäviä tapahtumia jo tämän vuoden puolella. Kansainvälinen taitoluistelukilpailu Finlandia Trophy Espoo tuo taitoluistelun huippunimet Espooseen 9.–11.10.2015.

Itsenäisyyspäivänä kaupunki järjestää Espoo Metro Areenalla perinteisen juhlakonsertin, joka on kaikille kaupunkilaisille avoin.

Helmikuussa 2016 Espoo Metro Areenalla kilpailevat voimistelun kansainväliset huiput, kun Suomi saa emännöitäväkseen rytmisen voimistelun maailmancupin osakilpailun. Lajin arvokilpailut on pidetty Suomessa viimeksi 80-luvulla.Espoo Metro Areenan logo

Areenan tiloissa voidaan jatkossa järjestää myös erilaisia näyttelyjä.

Logossa on Espoota, metroa ja energiaa

Espoo Metro Areena on saanut myös uuden visuaalisen ilmeen. Areenan logo kuvastaa tilaa, jossa syntyvä energia tarttuu myös yleisöön. Tunnuksen ovaali muoto on lainattu Espoon logosta. Logon oranssi väri viittaa energian lisäksi myös ensi vuonna liikennöintinsä aloittavaan länsimetroon, joka tarjoaa erinomaiset yhteydet Espoo Metro Areenaan. Logon on suunnitellut AD Henri Mustonen viestintätoimisto Cocommsista.

Espoo Metro Areenan esittelyvideo