Espoo Marketing Oy ja Japan Innovation Network solmivat yhteistyösopimuksen

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
18.2.2016 klo 14.01

Espoo Marketing Oy ja Japan Innovation Network ovat solmineet yhteistyösopimuksen Tokiossa. Yhteistyösopimuksen tavoitteena on törmäyttää Espoo Innovation Gardenin ekosysteemin toimijoiden innovaatioita ja startup-ajattelua japanilaisten yritysten kanssa ja siten kasvattaa molemminpuolista laadullista ja teknistä huippuosaamista. Molemmat osapuolet odottavat yhteistyön olevan hyödyllistä ja hedelmällistä.

Yhteistyösopimus kattaa yhteismarkkinoinnin, yhteisiä tapahtumia, kuten seminaareja ja konferensseja sekä yritystavoitteita molemmissa maissa. Osapuolet ovat sopineet molemminpuolisesta avunannosta uusien yrityksien perustamisessa sekä yritysten liiketoiminnan ja innovaatioiden laajentamisessa toiseen maahan. 

”Innovaation mahdollisuudet ovat nykypäivänä kaikkialla, eivätkä ne rajoitu yhteen maahan tai alueeseen. Globaalit kumppanit, kuten kehittyneessä maassa sijaitseva Espoo Innovation Garden, ovat meille merkittäviä, sillä myös Japani kohtaa Suomen tavoin vakavia yhteiskunnallisia ongelmia. Uskomme, että yhteistyösopimuksemme toimii liipaisimena erilaisiin tutkimuksiin ja hankkeisiin, joilla luodaan uutta tietoa sekä yhteistä ymmärrystä kummallakin alueella.” sanoi Japan Innovation Networkin johtaja, tri. Noboru Konno.

”Odotamme innovaatiotoiminnan lisääntyvän molempiin suuntiin. Sekä innovaatiomaailman että Born Global -yritysten kasvu ovat maailmanlaajuisesti tärkeitä aiheita, ja me Espoo Innovation Gardenissa olemme erittäin iloisia tästä uudesta yhteistyöstä japanilaisten kanssa.” kertoi Espoo Marketing Oy:n COO, Ari Huczkowski.

Japan Innovation Networkilla on vastaavanlaisia yhteistyösopimuksia organisaatioiden ja yritysten kanssa USA:ssa ja Euroopassa sekä nyt myös Suomessa. Idea yhteistyösopimuksen tekemiseen sai alkunsa kesäkuussa 2015, kun Japan Innovation Networkin johto vieraili Espoo Innovation Gardenissa Otaniemessä pidetyssä Euroopan komission Open Innovation 2.0. -konferenssissa.

Sopimuksen allekirjoittivat Japan Innovation Networkin johtaja, professori Noboru Konno ja Espoo Marketing Oy:n toimitusjohtaja Jaana Tuomi.

Lisätietoja:

ESPOO MARKETING OY

Jaana Tuomi, CEO
Puh. 040 579 4727

Ari Huczkowski, COO
Puh. 040 521 5642               

Sopimuksen osapuolet lyhyesti:

Japan Innovation Network JIN on voittoa tavoittelematon innovaatioverkosto, joka maailmanlaajuisen yhteistyön avulla auttaa yrityksiä saamaan lisäarvoa sekä opastaa uudenlaiseen, innovatiiviseen ajatteluun. Japan Innovation Networkin tavoitteena on luoda 100 uutta innovatiivista yritystä maailmanlaajuisen yhteistyöverkostonsa avulla. JIN toimii katalysaattorina edistäen innovaatioverkoston kasvua Japanissa. Lisätietoja ji-network.org/en

Espoo Marketing Oy on Espoon kaupungin omistama voittoa tavoittelematon yritys, joka edistää ja kehittää Pohjoismaiden suurinta innovaatiokeskittymää Espoo Innovation Gardenia. Espoo Innovation Gardenissa sijaitsevista kiihdyttämöistä ja co-working -työpisteistä syntyy viikoittain uusia riskisijoitettavia startup-yrityksiä. Alueella toimii yli tuhat yritystä ja kymmeniä tutkimusorganisaatioita, joissa työskentelee kaikkiaan yli 44 000 henkilöä 110 eri maasta. Lisätietoja: www.espooinnovationgarden.fi