Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelu on käynnissä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
11.10.2018 klo 14.12

Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelu on lähtenyt käyntiin infotilaisuuksien merkeissä ja hankkeessa on myös avattu karttapalautepalvelu, jonka kautta yleisöllä on mahdollisuus olla mukana vaikuttamassa.

Ensimmäiset infotilaisuudet järjestettiin Vihdin ja Kirkkonummen alueella tiistaina 9.10.2018 Veikkolassa sekä keskiviikkona 10.10.2018 Salossa. Tilaisuudessa kerrottiin asukkaille tietoa Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelusta, jonka lisäksi kuultiin hankkeen eri osapuolten alustuksia suunnittelun etenemisestä sekä karttapalautepalvelusta. Tilaisuuden päätteeksi yleisöllä oli mahdollisuus keskustella suunnittelijoiden kanssa ja nähtävillä oli myös hankkeeseen liittyviä karttoja.

Infotilaisuuden yhteydessä avattiin myös hankkeen karttapalautepalvelu (https://app.maptionnaire.com/fi/4917/), jossa voi antaa vapaasti palautetta radan ja siihen liittyvien teiden suunnittelusta. Karttakyselyssä esitetään maakuntakaavan mukainen maastokäytävä, johon kaksiraiteinen rata suunnitellaan. Kartoista on nähtävissä myös jatkosuunnitteluun valittu ratalinjaus ja siihen liittyvät tunnelit, sillat sekä risteävät tiet. Kysely on avoinna 9.10.–30.11.2018 ja se löytyy myös Espoo–Salo -oikoradan hankesivuilta.

Espoo–Salo -oikoradan yleissuunnittelun infotilaisuudet jatkuvat vielä 23.10. Lohjalla ja 24.10. Espoossa.

Tarkempaa tietoa hankkeesta löytyy Espoo–Salo -oikoradan hankesivuilta (www.liikennevirasto.fi/kaikki-hankkeet/espoo-salo-oikorata), joilla on mahdollista ilmoittautua hankkeen postituslistalle. Ilmoittautuneille lähetetään hankkeen uutiskirjeitä, kutsut yleisötilaisuuksiin ja tietoa muista osallistumismahdollisuuksista.

Espoo–Salo -oikorata on osa nelivaiheista Helsinki–Turku nopea junayhteys -hanketta, joka lyhentää kaupunkien välistä matka-aikaa sekä tuo uusia mahdollisuuksia alueiden kasvuun ja kehitykseen. Espoo–Lohja–Salo välille suunnitellaan noin 95 kilometriä kokonaan uutta rautatieyhteyttä.