Elokuvaa Ella ja kaverit kuvataan Espoossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.8.2012 klo 12.43

Koko perheen komediaseikkailun Ella ja kaverit kuvaukset alkoivat Espoossa ja muualla pääkaupunkiseudulla. Kuvauspaikkoina käytetään muun muassa Thorstorpia Leppävaarassa, Espoon keskuksen virastotaloa sekä Gumbölen kartanoa.

Espoon keskuksen virastotalolla kuvataan esimerkiksi tämän viikon perjantaina 17.8. ja maanantaina 20.8. Elokuva perustuu Timo Parvelan suosittuihin Ella-kirjoihin. Ensi-iltansa elokuva saa elokuvateattereissa kautta maan 28.12.2012.

Espoolaiset osallistuvat elokuvan tekoon monella lailla: työntekijöinä, yrityksinä ja avustajina. Myös osa näyttelijöistä on espoolaisia.

Ella ja kaverit elävät arkeaan kaupungissa, kuitenkin luonnon ollessa luonteva osa elämää. Hyvä arki, hyvä koulu ja oma opettaja ovat Ellan ja kavereiden maailmaa. "Oikeaa ympäristöä etsittäessä Espoon kaupunki valikoituikin luontevasti Ella ja kaverit -elokuvan kuvauspaikaksi ja yhteistyökumppaniksi", tuottaja Laura Salonen Snapperfilmsistä kertoo.

Valtaosa Suomen elokuvatuotannoista on Salosen mukaan keskittynyt pääkaupunkiseudulle. "Espoo lähti innovatiivisesti miettimään rooliaan osana elokuvatuotannon elinkeinoa laajemminkin. Ella toimii hyvänä pilottihankkeena selvitystöiden pohjaksi", Salonen kuvaa.

Salonen kehuu, miten Espoo on lähtenyt innostuneesti mukaan. "Yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut kaikin puolin hyvin. Kaupungin organisaatiosta on löytynyt yhteyshenkilöt helposti ja hanke on otettu positiivisesti vastaan."

Ella ja kaverit -elokuvan ohjaaja Taneli Mustonen debytoi Ella-elokuvalla kokoillan elokuvan ohjaajana. Elokuvan tuotannosta vastaa Juha Wuolijoki ja Snapper Films, jonka edellinen koko perheen elokuva Joulutarina oli ilmestymisvuonnaan koko vuoden katsotuin kotimainen elokuva ja se on yhä kautta aikain laajimmalle levinnyt suomalainen näytelmäelokuva.

Ella ja kaverit -elokuva perustuu vuonna 2008 julkaistuun Ella ja Äf Yksi -kirjaan. Salonen lupaa, että Ellan ja ystävysten seikkailu saa niin lapset kuin aikuisetkin hykertelemään, mutta osuu nauruhermon lisäksi myös ajan hermolle.

Elokuvassa nähdään Ellan ja kavereiden rooleissa joukko lahjakkaita ja persoonallisia lapsia. Elokuvan aikuistähtinä nähdään opettajan roolissa Eero Milonoff (Härmä, Tummien perhosten koti, Ganes, Pussikaljaelokuva), ilkeänä Isä Ykkösenä Kari Ketonen (Ketonen & Myllyrinne, Napapiirin sankarit, Pelikaanimies), koulun rehtorina Armi Toivanen (Putous-voittaja 2012) sekä muissa keskeisissä rooleissa Ville Virtanen (Hulluna Saraan, Paha perhe), Pamela Tola (Napapiirin sankarit, Tyttö sinä olet tähti, Saippuaprinssi), Tiina Weckström (Hella W, Tulennielijä) ja Ville Myllyrinne (Ketonen & Myllyrinne, Putous).

Lisätietoja

Laura Salonen

puh. 040-5860169

laura.salonen@snapperfilms.com

http://www.snapperfilms.com/