Cafe Ellinella on vuoden 2015 esteetön teko

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
29.8.2015 klo 12.24

Cafe Ellinella on yleisöäänestyksen perusteella valittu vuoden esteettömäksi teoksi. Kunniamaininnan saivat Oittaan esteetön uimalaituri ja Kirjasto kuuluu kaikille -projekti. Palkinnot jakoi kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä Opinmäen koulun avajaisten yhteydessä Espoo-päivänä 29.8.2015.

Voittajat

Cafe Ellinella on esteetön kahvila Lähderannassa. Kahvilaan on turvallinen ja esteetön kulku pysäköintipaikalta, jossa on runsaasti invalidipysäköintipaikkoja. Henkilöstö on avulias ja ystävällinen.

Kunniamaininta: Oittaan esteetön uimalaituri; Liikuntaesteiset ja näkövammaiset voivat turvallisesti käyttää Oittaan esteetöntä uimalaituria ja -rantaa. Myös suihkutila ja pukeutumistilat ovat esteettömiä.

Kunniamaininta: Kirjasto kuuluu kaikille -projektissa on luotu espoolainen malli, jossa lukemisesteiset kuntalaiset ovat löytäneet yleisen kirjaston ja sen monipuoliset palvelut.

Lämpimät onnittelut voittajille!

Vuoden esteetön teko -kilpailu

Toista kertaa järjestetyssä Vuoden esteetön teko -kilpailussa etsittiin espoolaista palvelua, yritystä, yhteisöä, toteutettua ideaa, rakennusratkaisua tai muuta toimintaa, joka tuo palvelut kaikkien saataville ja tekee liikkumisesta helppoa. Kaikille avoimeen kilpailuun jätettiin tänä vuonna Espoon vammaisneuvosto valitsi ehdotusten joukosta viisi finalistia, joita sai äänestää muun muassa netissä.

Vuoden esteetön teko -kilpailu on osa Esteetön Espoo -ohjelmaa, jonka tavoitteita ovat toimiva arki ja mahdollisuus osallistua, ihmisiä varten suunniteltu ympäristö, sujuvat palvelut ja liikkumisen vapaus.

kuvassa esteetön teko kilpailun voittajat

Kuvassa: Harri Tanska, Martti Merra, Muru Vähänikkilä, Merja Pihlajamäki, kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Leena Mäkituuri, Kari Lajunen, Jaana Länkelin, Pirkko Kuusela.