Business Espoo mukana Euroopan suurimmassa Hackathonissa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä
13.11.2019 klo 14.15

Häkkääjätiimi työskentelemässä Junction 2018 -tapahtumassa.

Business Espoo on tulevana viikonloppuna mukana, kun Euroopan suurin Hackathon-tapahtuma Junction kerää yli 1500 osallistujaa Otaniemen kampukselle.

6Aika Kasvun ekosysteemit -hanke on järjestänyt Junction Hackathoniin neuvontapisteen, jossa tarjotaan Business Espoon palveluita kaikille nykyisille ja potentiaalisille tuleville yrittäjille. Lisäksi markkinoidaan Espoota matkailu- ja innovaatiokaupunkina ja kerrotaan Talent Boost -ohjelmasta, jonka tavoitteena on saada kansainvälisiä osaajia Suomen rekrytointimarkkinoille.

Yritysten kasvua tukevassa 6Aika Kasvun ekosysteemit -hankkeessa on tehty Hackathon jatkokehitys -polkujen prosessi, jonka avulla on mahdollisuus ohjata hackathoneista löytyviä ideoita, tiimejä ja lahjakkaita osaajia joko Espoon kaupungin kokeiluprosessiin tai muualle innovaatioekosysteemiin. Kaupunki pyrkii näin tukemaan ideoiden muuttamista liiketoiminnaksi. Junction 2019 Hackathonissa tavoitteena on validioida ja kehittää tätä prosessia.

Junction on käynnissä 15.-17.11.2019, ja siihen osallistuu häkkääjiä yli sadasta eri maasta.

Lisätietoja tapahtuman WWW-sivuilta (englannin kielellä).

Mikä on Junction?
Junction on kansainvälinen teknologiayhteisö ja tapahtumajärjestäjien verkosto. Junction on noussut tunnetuksi vuosittain järjestetystä Euroopan suurimmasta hackathonista. Lisäksi Junction järjestää Suomessa ympäri vuoden tapahtumia, jotka keskittyvät teknologian parissa oppimiseen ja luomiseen. Junction-yhteisöön kuuluu myös 13 omaa JunctionX hackathoniaan järjestävää tiimiä ympäri Aasiaa ja Eurooppaa. Yhteisö on voittoa tavoittelematon ja toimii opiskelijavetoisesti.*

Hackathon on ongelmanratkaisun apuväline, jossa joukko ihmisiä kerää ratkaisuja tietyn haasteen ratkaisemiseen. Erityisesti ohjelmistokehitykseen juurtunutta termiä käytetään kuvatessa intensiivistä ja lyhytaikaista ongelmanratkaisua.

6Aika Kasvun ekosysteemit -hankkeen  tavoitteena on tukea yritysten kiinteämpää keskinäistä yhteistyötä sekä yhteistyötä tutkimus-, kehittämis- ja innovaatio-organisaatioiden kanssa sekä lisätä kasvua tavoittelevien yritysten tietoa Espoossa jo olevista ekosysteemeistä ja yritysten kasvua tukevista ohjelmista ja palveluista.  Lue lisää meneillään olevista hankkeista .
 

*Lähde Junction WWW-sivut.
Kuva: Junction 2018 Friday (c) Aino Röyskö

Espoo Innovation Garden logo Make with Espoo -tunnus      Hankelogot FI