Luontokoulu

Villa Elfvikissä toimii luontokoulu, jossa tarjotaan päivän mittaista luonto-opetusta Espoon ala- ja yläkoululaisille (päivät suunnattu pääsääntöisesti 3.-8. -luokka-asteille). Espoon koulujen ja päiväkotien ympäristökasvatusta tuetaan myös järjestämällä niiden henkilökunnalle erilaisia kursseja.

Lukuvuoden 2021-2022 luontokoulupäivien haku on päättynyt. Luontokoulupäiviä hakeneet saavat tietoa päivistä syyslukukauden 2021 alkuun mennessä.

Lapsia luontokoulussa

Luontotalon muut palvelut kouluille

Villa Elfvikiin voi tulla myös omatoimiretkelle oppilaiden kanssa. Esim. Luonnon helmassa -polun oheismateriaalit on suunnattu esi- ja alkuopetukseen ja 3.-6. -luokkalaisille.

Sivurakennuksessa sijaitsevaa Uikunpesää voi varata omatoimiretkien tukikohdaksi. Kaikista retkistä olisi hyvä ilmoittaa etukäteen Villa Elfvikiin, puh. 043 826 9208.

Ympäristökasvatuksen täydennyskoulutus

Luontokoulun järjestämät kurssit opettajille ja varhaiskasvattajille löydät omalta sivultaan vasemman laidan linkistä. Kurssien teemoina ovat Vihreä Lippu, kestävä kehitys ja luonto tutuksi.

Sivulta löydät myös muiden pääkaupunkiseudun luontokoulujen järjestämät kurssit pdf-muodossa. Kurssikalenteri postitetaan kaikkiin Espoon kouluihin ja päiväkoteihin aina lukuvuoden alussa.

Luonnon väripaletit