Luontokoulu

Kevään 2020 luontokoulupäivät on koronaviruksen takia peruttu ainakin toukokuun alkuun asti.

Villa Elfvikissä toimii luontokoulu, jossa tarjotaan päivän mittaista luonto-opetusta Espoon ala- ja yläkoululaisille (päivät suunnattu pääsääntöisesti 3.-8. -luokka-asteille). Espoon koulujen ja päiväkotien ympäristökasvatusta tuetaan myös järjestämällä niiden henkilökunnalle erilaisia kursseja. Seuraavan lukuvuoden luontokoulupäiviä haetaan aina huhti-toukokuussa.

Lapsia luontokoulussa

Luontotalon muut palvelut kouluille

Villa Elfvikiin voi tulla myös omatoimiretkelle oppilaiden kanssa. Esim. Luonnon helmassa -polun oheismateriaalit on suunnattu esi- ja alkuopetukseen ja 3.-6. -luokkalaisille.

Sivurakennuksessa sijaitsevaa Uikunpesää voi varata omatoimiretkien tukikohdaksi.  Katso oikean laidan linkistä, mitä kaikkea muuta luontotalo tarjoaa kouluille. Kaikista retkistä olisi hyvä ilmoittaa etukäteen Villa Elfvikiin, puh. 09 816 54400.

Ympäristökasvatuksen täydennyskoulutus

Luontokoulun järjestämät kurssit opettajille ja varhaiskasvattajille löydät omalta sivultaan vasemman laidan linkistä. Kurssien teemoina ovat Vihreä Lippu, kestävä kehitys ja luonto tutuksi.

Sivulta löydät myös muiden pääkaupunkiseudun luontokoulujen järjestämät kurssit pdf-muodossa. Kurssikalenteri postitetaan kaikkiin Espoon kouluihin ja päiväkoteihin aina lukuvuoden alussa.

Luonnon väripaletit