Kurssit kasvattajille

Villa Elfvikin luontotalon järjestämät ympäristökasvatuksen täydennyskoulutuskurssit on tarkoitettu kaikille pääkaupunkiseudulla, niin kouluissa kuin päivähoidossakin, toimiville kasvattajille. Myös kerhonohjaajat, luonto-oppaat ja muut kasvatuksen parissa toimivat ovat tervetulleita pääsääntöisesti maksuttomille kursseille.

Ympäristökasvatuksen täydennyskoulutus lukuvuonna  2020-2021

Villa Elfvikissä kasvattajille järjestettävien  kurssien tiedot ja ilmoittautumislinkit löydät tapahtumista (klikkaa sivun alalaidan tapahtumalaatikkoa). Kurssit ovat maksuttomia ja ne pidetään Villa Elfvikin luontotalolla (Elfvikintie 4, Espoon Laajalahti) mikäli muuta ei ole mainittu.

Ympäristökasvatuksen kurssit 2020-2021 Villa Elfvikin ystävät ry tarjoaaa arkisin järjestettävillä iltapäiväkursseilla kahvia ja voileipiä omakustannehintaan. Vapaaehtoinen kannatusmaksu käteisellä. Viikonloppuisin Café Elfvikin palvelut ovat käytettävissä.

Lukuvuosittain julkaistava pääkaupunkiseudun luonto- ja ympäristökoulujen yhteinen kurssiesite postitetaan elokuussa kaikkiin Espoon päiväkoteihin ja kouluihin. Löydät sen myös tältä sivulta pdf-tiedostona.

Ulos luontoon oppimaan

Espoossa halutaan isätä lasten liikkumista luonnossa koulu- ja päiväkotipäivän aikana.
Metsään lähdön kynnyksen madaltamiseksi Espoon päiväkodit ja koulut saivat Lähiluonto-vuonna 2015 Suomen luonnonsuojeluliiton julkaiseman Koulumetsäoppaan

Ulkoluokka -hankkeessa (2016-2018) tehtiin paljon materiaalia käytettäväksi ulkona oppettamisessa. Ideoita lähiluonnon käyttöön kouluille ja päiväkodeille on koottu myös espoo.fi-sivulle Lähiluonto kutsuu leikkimään ja oppimaan. Vertaistukea luonnossa opettamiseen voi hakea vaikka Facebookin Ulkoluokka- ryhmästä.