Kurssit kasvattajille

Villa Elfvikin luontotalon järjestämät ympäristökasvatuksen täydennyskoulutuskurssit on tarkoitettu kaikille pääkaupunkiseudulla, niin kouluissa kuin päivähoidossakin, toimiville kasvattajille. Myös kerhonohjaajat, luonto-oppaat ja muut kasvatuksen parissa toimivat ovat tervetulleita pääsääntöisesti maksuttomille kursseille.

Ympäristökasvatuksen täydennyskoulutus lukuvuonna  2018-2019

Ympäristökasvatuksen kurssiesite 2018-2019 Kaikkien Villa Elfvikissä kasvattajille järjestettävien  kurssien tiedot ja ilmoittautumislinkit löydät tapahtumista (klikkaa sivun alalaidan tapahtumalaatikkoa). Kurssit ovat maksuttomia ja ne pidetään Villa Elfvikin luontotalolla (Elfvikintie 4, Espoon Laajalahti) mikäli muuta ei ole mainittu.

Villa Elfvikin ystävät ry tarjoaaa arkisin järjestettävillä iltapäiväkursseilla kahvia ja voileipiä omakustannehintaan. Vapaaehtoinen kannatusmaksu käteisellä. Viikonloppuisin Café Elfvikin palvelut ovat käytettävissä.

Lukuvuosittain julkaistava pääkaupunkiseudun luonto- ja ympäristökoulujen yhteinen kurssiesite postitetaan elokuussa kaikkiin Espoon päiväkoteihin ja kouluihin. Löydät sen myös pdf-tiedostona tältä sivulta.

Lukuvuoden 2019-2020 kurssit

Ennakkotiedon lukuvuoden 2019-2020 kursseista (pdf, 3250 Kt) löydät pdf-liitteestä. Ota se avuksi opetusteemojen suunnitteluun ja merkkaa jo kiinnostavimmat kurssipäivämäärät kalenteriisi. 

Ulos luontoon oppimaan

Espoossa halutaan isätä lasten liikkumista luonnossa koulu- ja päiväkotipäivän aikana.

Metsään lähdön kynnyksen madaltamiseksi Espoon päiväkodit ja koulut saivat Lähiluonto-vuonna 2015 Suomen luonnonsuojeluliiton julkaiseman Koulumetsäoppaan, jossa on paljon hyviä vinkkejä.Kasvattajille on tarjolla on lukuisia koulutuksia, joilla voi kartuttaa ulkona opettamisen taitojaan. 

Espoo on mukana kolmevuotisessa Ulkoluokka -hankkeessa, jossa tarjotaan opettajille lähiluonnon hyödyntämiseen oppimisympäristönä. Hanke on osa Liikkuva koulu - ohjelmaa, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Ideoita lähiluonnon käyttöön kouluille ja päiväkodeile löytyy sivulta Lähiluonto kutsuu leikkimään ja oppimaan. Vertaistukea luonnossa opettamiseen voi hakea vaikka Facebookin Ulkoluokka- ryhmästä.