Ohjeita Villa Elfvikiin retkelle tuleville ryhmille

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Toivomme, että otat yhteyttä meihin etukäteen, kun suunnittelet ryhmällesi retkeä luontotaloon. Sesonkiaikoina ryhmiä voi olla liikkeellä paljon. Kun saamme tiedon retkestäsi etukäteen, voimme parhaiten järjestellä ryhmäsi liikkumista talossa ja lähiluonnossamme. Yhteyttä voit ottaa puhelimitse, puh. 043 826 9208 tai sähköpostitse villaelfvik@espoo.fi.

  • Suomessa on oivalliset säät retkeilyyn läpi koko vuoden, kunhan muistaa pukeutua oikein. Villa Elfvik sijaitsee Laajalahden rannalla, joten mereltä puhaltavaan tuuleen kannattaa varautua. Myrskysäällä on kuitenkin syytä välttää alueen vanhoissa metsissä liikkumista puiden kaatumisriskin takia.

  • Ei kiitos pillimehuilleEväiden syönti luonnon helmassa on usein retken kohokohtia. Muista kuitenkin roskaton retkeily. Villa Elfvik on kertakäyttöastiaton alue, joten emme suosittele mehutetroja, jogurttipurkkeja yms. Kunnolliset voileivät, hedelmät ja juurekset ovat helppoa syötävää retkelläkin. Retkijuoman voi laittaa omaan uudelleen täytettävään retkipulloon. Tarvittaessa lainaamme astioita talosta, asiasta kannattaa kuitenkin sopia jo etukäteen! Kahvila on avoinna viikonloppuisin ja arkipyhinä talon aukioloaikoina.

  • Sateisella säällä yritämme parhaamme mukaan järjestää kaikille halukkaille mahdollisuuden eväiden syöntiin sisätiloissa. Sesonkiaikaan, kun ryhmiä on paljon, voi vuoroaan kuitenkin joutua hiukan odottamaan. Toivommekin, että olette liikkeellä joustavalla mielellä!

  • Villa Elfvik – vierailuun kannattaa varata aikaa vähintään 3 tuntia.  Näin vältytte kiireen tunnulta ja ehditte rauhassa retkeillä, nauttia eväistä sekä tutustua taloon.

  • Luontotalon yläkerran Mäyrän metsässä leikitään ilman kenkiä, jotta metsän asukkaat eivät aivan kuraantuisi. Kengät voi jättää portaiden yläpäähän roolivaatekaapin viereen. Muualla talossa voi liikkua kengät jalassa.

  • Ennen Villa Elfvikiin tulemista on hyvä käydä yhdessä läpi Luonnonystävän muistilista.  Tärkein viestimme retkeläisille on ajatus luonnon kunnioittamisesta ja suojelemisesta. Autat meitä tässä työssä, kun valmistaudutte retkeen ryhmän kanssa etukäteen. Ohjeet koskevat Laajalahden luonnonsuojelualueella ja yleensäkin luonnossa liikkumista.