Juurisyy - Katja Reinan grafiikkaa Villa Elfvikin luontotalossa

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Juurisyy -näyttelyssä luontoaiheet näyttäytyvät erilaisten tunteiden ja elämäntilanteiden kuvaajina. Teoksillaan Reina haluaa muistuttaa meitä kaikkia vuorovaikutuksellisen luontosuhteen säilymisen tärkeydestä. Näyttely esillä Villa Elfvikin luontotalossa 7.10.-29.11.2020.

” Näyttelyn teoksissa olen pohtinut luonnon ja ihmisen tunteiden vuorovaikutusta. Ideat teoksiini ovat syntyneet luonnon keskellä – pää pilvissä ja varpaat vedessä. Olen pyrkinyt kiteyttämään mielen kuvavirtaa nopeiksi luonnoksiksi, joista osa on jatkanut kasvuaan kuviksi”, kertoo Katja Reina töidensä synnystä.

Teoksissa luonnon kappaleet toimivat symboleina. Ihmisillä on paljon yhteistä kaiken meitä ympäröivän elämän kanssa. Juurisyy -näyttelyn jokainen työ on uniikki. Toista tismalleen samanlaista teosta ei ole.

Näyttelytyöt on tehty rajatulla väriskaalalla ja niiden sävyt mukailevat ympäröivän luonnon värejä. Kuvat ovat muotokieleltään melko graafisia sisältäen kuitenkin yksityiskohtia, jotka tulevat esiin teoksia läheltä tarkasteltaessa.

Grafiikkatyön vedoksessa käytettyä laattaa on yleensä uusiokäytetty eri muodossa jossain toisessa teoksessa. Työskentelyssä on käytetty myrkyttömiä grafiikan menetelmiä ympäristöä kunnioittaen. Osassa teoksissa on kuvan tekemiseen käytetty kaatuneista puista kerättyjä juuria.

Näyttely on esillä Villa Elfvikin luontotalon vaihtuvien näyttelyiden tilassa, Elfvikintie 4, Laajalahti, Espoo. Luontotalo on avoinna ma-pe klo 9-15 ja su klo 10–16, pyhäinpäivänä la 31.10. klo 10-16. Café Elfvik on avoinna sunnuntaisin ja arkipyhinä talon aukioloaikoina. Sisäänpääsy luontotaloon ja Juurisyy -näyttelyyn on maksuton.

Tiedot ja sijainti

Aika

ke 7.10.2020 klo 9.00 - su 29.11.2020 klo 16.00

Paikka

Villa Elfvikin luontotalo

Elfvikintie 4, Espoo

Yhteystiedot

043 826 9208

villaelfvik@espoo.fi

Hinta, euroa

0