Eläköön Espoo

Espoon luonnon parhaista piirteistä kertovan näyttelyn pääsali on jaettu kolmeen osioon: lehtoihin, saaristoon ja Nuuksion järviylänköön. Laajalahden luonnonsuojelualueen linnustoon ja vedenalaiseen elämään voi tutustua kosteikkoluontoa esittelevässä sivuhuoneessa. Sieltä pääsee kurkistamaan myös lepakkoluolaan. Näyttelyssä on lisäksi tietoa Espoon uhanalaisista lajeista, kokoelma luontokarttoja ja jaossa esitteitä mm. Espoon luontopoluista.

Tutkittavaa riittää kaiken ikäisille ja kokoisille kävijöille. Tässä vähän esimakua näyttelyn eri osioista.

HUOM. Näyttelyn uudistetaan vuosina 2018-2019. Osa näyttelystä saattaa olla suljettu tai keskeneräinen. Päivän tilanteen voit kysyä luontotalon infosta, puh. 09 8165 4400.  

Eläköön Espoo näyttelyn keiju Lehtoluonto

Ihastele upeita kuvia lehdon vuodenajoista, kasveista ja pikkueliöistä. Kuuntele lehdon kevätlaulajia. Kurkistele ötökkämaailman laatikoihin. Tunnustele aitoja jalopuiden siemeniä, siilin piikkejä tai ketun pehmoista turkkia. Löydätkö pienen keijutytön?

Saaristo

Sukella pintaa syvemmälle ja tutustu Suomenlahden kalliorannan eliöihin. Kurkkaa pronssikautiseen hautaan. Vertaile murtoveden ja meriveden suolapitoisuuksia.  

Nuuksion järviylänkö

Lumen allakin on elämää, kurkista luukkuihin, niin näet mitä. Keväällä puroissa sukeltelee ruokaa etsimässä saukko ja koskikara. Halkaistu lahopuu paljastaa, mitä metsän eläimiä sen kätköissä lymyilee. Kokeile saatko palokärjen rummuttamaan?

Laajalahti

Rantalaiturilla pääset kuuntelemaan arvokkaan kosteikkoalueen linnustoa. Laiturin alla avautuu oma maailmansa, jota hallitsevat kalat ja pohjaeläimet. Mikroskooppiin kurkistamalle voit eläytyä pikkueliöden maailmaan. Tuo oma näytteesi tutkittavaksi! 

Lepakkoluola

Avaa ovi ja kurkista lepakon elämään. Montako lepakkoa löydät?

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn!