Mäyrän metsä

  • Jaa Facebookissa
  • Jaa Twitterissä

Villa Elfvikin luontotalon toisen kerroksen aulasta löydät lapsille suunnitellun elämyksellisen Mäyrän metsän. Siellä voit pukeutua metsän eläimeksi tai satuhahmoksi, leikkiä eläinkäsinukeilla tai ryömiä mäyrän luolaan.

Tutustu metsän elämään tarinoiden ja leikkien avulla Mauri Mäyrä. Piirros: Rosa Honkanen.

Mäyrän metsän pehmoisilla matoilla voi viettää rattoisan luku-, leikki- tai opetushetken. Kaikista Mäyrän metsän rooliasujen eläimistä on kirjoitettu tarinakortti, jonka toisella puolella on piirroskuva eläimestä. Eläimistä on myös metsän elämää havainnollistava ravintoverkkotarina.

Rooliasujen ja kuvakorttien käyttöön leikki- ja opetustuokiossa on tehty ohjaajalle tarkoitettu ohje. Kaikki materiaalit löydät paitsi Mäyrän metsästä, myös tämän sivun liitteenä. Niihin kannattaa tutustua etukäteen.

Luontotalon opas lukee satuja Mäyrän metsässä aina kuun ensimmäisenä viikonloppuna, loka-toukokuussa sunnuntaisin ja kesä-syyskuussa lauantaisin klo 11. Tervetuloa kaikki lapset ja lapsenmieliset!

Piirrä, lue tai pelaa

Yläkerran aulatilasta löytyy myös monenlaisia lapsille suunnattuja luonto- ja ympäristöaiheisia tieto-, satu- ja runokirjoja. Pienen pöytäryhmän ääressä voi piirtää tai pelata erilaisia opetuspelejä.

Havainnollisen Viilentäviä valintoja -lattiapelin avulla voit tutkia omien arkielämän valintojesi vaikutusta ilmaston lämpenemiseen.   

Aulassa on myös perhoskokoelma, josta löytyy kotimaisten perhosten lisäksi suuria trooppisia perhosia.